Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
17°C
JUTRI
28°C
18°C
Občina Vojnik
Družba in javne storitve, Občina

Občina Vojnik

Odprto

Danes Zaprto
Ponedeljek 08.00‒12.00
Sreda 08.00‒12.00, 13.00‒16.30
Petek 08.00‒12.00

Predstavitev

Severno od knežjega mesta Celje se razprostira Občina Vojnik. Tu prebiva 8520 prebivalcev.

V treh krajevnih skupnostih Frankolovo, Nova Cerkev in Vojnik aktivno delujejo gasilska, kulturna, turistična, športna in druga društva.

Večina občanov se vozi na delo v sosednji občini Celje in Zreče. Frankolovo in Nova Cerkev sta kmetijsko-turistično usmerjeni. Svoje priložnosti vidimo v obrtno-poslovni coni Arclin ter v razvoju podeželja in z njim povezanimi turističnimi dejavnostmi, ki pritegnejo turiste in popotnike.

S tradicionalnimi prireditvami, ki jih organizirajo naša društva smo prepoznani v širšem slovenskem prostoru.
Zelena občina, kar simbolizira tudi celostna podoba, vas vabi, da si ogledate njeno kulturno in naravno dediščino: arhitekturno dediščino v vasi Polže, več lepo ohranjenih sakralnih spomenikov na Frankolovem, v Novi Cerkvi in v Vojniku.

Obiskovalcem, ki so športno navdihnjeni, so na voljo igrišča za tenis, nogomet, odbojko, fitnes in squash klub. Ker pa je svet drugačen videti s konjskih hrbtov, vam zaželimo srečno ježo v Razgorju. V Frankolovem se lahko v poletnih mesecih osvežite v odprtem bazenu.

In kam se boste vrnili, utrujeni od iskanj, če ne med griče, kjer najdete, kar iščete...
Vabijo vas kolesarske in pohodne poti.

Pogled izpod oblakov na naše kraje vam ponuja Balonarski klub Vojnik, ki vas bo popeljal s toplozračnim balonom v svet miru in tišine, kjer boste občutili jutranjo roso še preden pade na tla.

Priljubljena gostišča vam omogočajo, da si naberete novih moči. Skrbne kmečke gospodinje na turističnih kmetijah pa vas bodo razvajale z dobrotami, ki so jih poznale že naše babice.

Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Logotip občine Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik Občina Vojnik

Zadnje vsebine