Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Optika Rožič tudi v Vojniku

V trgovsko-poslovnem objektu v centru Vojnika je 8. aprila vrata odprla nova optika, Optika Rožič.
Optika Rožič slovi po dolgoletni družinski tradiciji na Celjskem. »Oče se je odločil za samostojno pot že davnega leta 1972. V tistih časih je bila naša zasebna optika prva v celjskem okolišu,« o bogati družinski tradiciji pripoveduje njegov sin Jaka Rožič, solastnik podjetja. Tako Jaki kot bratu Primožu, ki je prav tako solastnik podjetja, je bila tovrstna dejavnost položena v zibel. Po toliko uspešnih letih je zato danes odgovornost še večja. S posluhom in z razvito poslovno žilico tako skrbno nadaljujeta uspešno pot družinskega podjetja. Danes ima optika kar tri poslovalnice. V Celju, od koder prihaja družina, je matično podjetje, v Šmarju pri Jelšah je poslovalnica v prostorih zdravstvenega doma in zdaj še v Vojniku, kjer so lokacijo iskali kar nekaj časa. »Po spletu naključij se je pojavil prostor, ki nam je bil lokacijsko idealen, zato nismo dolgo oklevali. Opravili smo tudi analizo trga, pri kateri se je izkazalo, da je delež prebivalcev na »enega optika« na tem območju zelo velik, kar je pomenilo, da je bila nova optika v tem okolišu potrebna,« pripoveduje Jaka Rožič, sicer po poklicu očesni optik.


Na vseh treh lokacijah izvajajo okulistične preglede, svetujejo, prodajajo korekcijska, sončna očala ter kontaktne leče. Izvajajo t. i. servis očal, storitev pregleda za podaljšanje vozniškega dovoljenja in so pogodbeni partner Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kar pomeni, da lahko pri njih uveljavljate naročilnico, za npr. korekcijska očala, kontaktne leče ipd., na osnovi katere imate popust, ki vam ga prizna zavarovalnica. Enkrat tedensko oz. po predhodnem naročilu je prisoten tudi okulist, ki izvaja preglede. Vrata optike so odprta vsak dan od 8.30 do 13. ure ter od 14. do 18. ure, ob sobotah pa od 8.30 do 12. ure.


Novo optiko so ljudje dobro sprejeli. »Vsi so zelo prijazni. Prav tako je tudi sam kraj zelo prijazen, vse imaš na dosegu roku. Pozna se tudi, da je oče imel veliko poznanstev, zaradi česar nama ogromno ljudi še dodatno želi vse dobro. Prijazno vabljeni, da nas obiščete v novih prostorih, mi pa vam bomo z veseljem na voljo.«


Tekst in foto: Tjaša Podergajs

 

 

Oglejte si tudi