Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

V Podnanosu ponovno zaigrale harmonike

Po dobrih dveh letih je nedeljo, 8. maja, v Podnanosu ponovno zadonela narodno-zabavna glasba. V rojstnem kraju slovenske himne je namreč Turistično društvo Podnanos organiziralo že 22. Šembiško pomlad, ki je tudi tokrat postregla z odlično glasbo.

Na letošnjem izboru za Vurberk se je predstavilo 13 ansamblov z novo skladbo, bodisi valčkom ali polko. Prvo skladbo, ki so jo ansambli zaigrali, je bila skladba ansambla Lojzeta Slaka, druga pa čisto nova festivalska skladba. Po vseh zaigranih skladbah je nato žirija v sestavi Tomaž Tozon, Jani Rednak, Tomaž Guček in Konrad Toplak izbrala 11 ansamblov, ki se bodo potegovali za nagrade, 24. junija, na 30. festivalu narodno zabavne glasbe Slovenije 'Vurberk 2022'. Ansambli so iz leta v leto boljši, zato je letos žirija imela kar težko delo.

Vstopnico za jubilejni Vurberški festival so si tako pripeli in priigrali ansambli Grand Kvintet, Lesarji, Dar, Posluh, Falant, Jarica, Upanje, Pik, Krimski lisjaki, Poziv in pa Fantje spod Šilentabra, ki so prejeli tudi nagrado za najboljši ansambel po mnenju podnanoškega občinstva. Voditeljska taktirka je bila tudi letos v rokah uveljavljenega voditeljskega para Ide Baš in Janeza Toplaka. 

Izbor narodno – zabavne glasbe Slovenije, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko in dvo ali večglasnim petjem Vurberk 2022 so s svojim programom popestrili tudi vrtčevski in osnovnošolski otroci iz Podnanosa in bližnje okolice. Po končanem izboru je za druženje in ples poskrbel ansambel Tik – tak, za hrano in pijačo pa člani Turističnega društva Podnanos.

Ana Štokelj

Oglejte si tudi