Oceni objavo

Plesni klub EL1 v svetovnem vrhu

Od 26. do 29. oktobra so tekmovalci iz plesnega kluba EL1, poleg ostalih plesnih skupin, zastopali Vipavsko dolino in Slovenijo na svetovnem prvenstvu v Gradcu v Avstriji, ki se ga je udeležilo več kot 4.000 plesalcev iz 29 držav. Neverjetna energija in nepopisni občutki, pozitivno vznemirjenje … Nepozabna izkušnja bo zagotovo vsem ostala v lepem spominu. Vrhunski rezultati naših plesalcev so pokazali, da je ples res doma v Vipavski dolini. Mala skupina SIX WIX, katero zastopajo Asja Laharnar, Pia Suša, Ana Strilič, Lara Vrtovec, Nika Plešnar in Meta Žerovec si je na priplesala finale in osvojila fenomenalno 7. mesto med 45 skupinami.

Izjemno sta se odrezali tudi DUO Kiara Gregorič in Tjaša Kosmač, saj sta izmed 111 plesnih parov osvojili 9. mesto in za las zgrešili finale. V kategoriji solistk pionirk je v hudi konkurenci Asja Laharnar s 24. doseženim mestom za las zgrešila polfinale, Lara Vrtovec pa je osvojila 33. mesto, Kiara Gregorič je osvojila 66. mesto med 184 plesalkami.

Ves vložen trud, trdo delo, vztrajnost in zasluženi rezultati so potrdili vrhunskost plesalcev. Velika zahvala gre vsem staršem ter zunanjim osebam, trenerju Martinu Sorgu in Eleni Mikuž za organizacijo, trdo delo in podporo. Hvala tudi občini Ajdovščina in občini Vipava za vso pomoč. Na plesalce smo neizmerno ponosni, plesno sezono 2022/2023 začenjamo z odličnimi rezultati, ki nas še dodatno motivirajo za delo v naprej.

Oglejte si tudi