Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Kolesarska dirka Slap - Lože 2023

Kolesarski klub Izvir Vipava je 14. aprila organiziral 7. kolesarsko dirko Slap - Lože, ki je štela za Pokal Slovenije in cestno državno prvenstvo kategorij amaterji, ženske in master. Trasa je bila sestavljena iz razgibanega kroga dolžine 4 km s ciljem v krajši klanec na krogu.
Tekmovanje se je začelo s štartom kategorij ženske ABCD in master EFGHIJ, kjer so tekmovalci morali prevoziti 11 krogov za skupno dolžino 41 km. V tem štartu je bil med člani Izvira najbolje uvrščen Robert Likar s 3. mestom v skupni razvrstitvi in 2. mestom v kategoriji master E. V isti kategoriji je nastopal tudi Aleš Krapež, ki je zasedel 6. mesto. Znotraj svojih kategorij so se na stopničke uvrstili tudi Lucjan Premrn z 2. mestom pri master F, Boris Fabjan z 2. mestom pri master H in Ivan Mihovilović z 3. mestom pri master I.
V drugem štartu in nekoliko boljših vremenskih razmerah so nastopili amaterji in master ABCD, kjer so prevozili 17 krogov za skupno dolžino 63 km. Tu je bil naš najbolje uvrščen Mitja Klavora s 4. mestom v skupni razvrstitvi in 2. mestom v kategoriji master B. V kategoriji master A je Borut Terčon osvojil 8. mesto, v kategoriji master D pa je Boštjan Ferjančič končal na 4. mestu. V kategoriji amaterji smo imeli štiri tekmovalce na prvih osmih mestih, kjer je naslov državnega prvaka osvojil Timotej Bavec, tik pod stopničke se je na 4. mesto uvrstil Tilen Črnigoj, Maj Starič je končal na 6. mestu in Anej Likar na 8.
Ne smemo pa pozabiti na ostale člane kluba, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja. Kljub dežju so poskrbeli za odlično organizacijo in dobro počutje vseh udeleženih.

Oglejte si tudi