Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Tek na Tabor

V izvedbi TD Burja Vipava je bil 3. marca izveden gorski tek na Tabor (Gaberje - Erzelj), ki je pritegnil 49 odraslih tekačev, 9 otrok in 14 pohodnikov.

Absolutna zmagovalca v ženski in moški konkurenci sta bila Primož Piškur (AD Olimpik) in Anja Mikuž (ŠD Nanos Podnanos - ŠD Mahle). Na zmagovalnem odru so se jim pridružili: 2. Uroš Rozman (AD Olimpik) in 3. Lucijan Zalokar (AD Kladivar) med moškimi, ter 2. Varineja Drašler (ŠD Nanos Podnanos) in 3. Tina Oberstar (Postojna teče).

Tek na Tabor je bil letos za 1.300 metrov daljši, tekači so premagali 500 višinskih metrov, med dvema približno enako visokima vzpetinama, Ostrim vrhom (422 m) in Taborom (423), je bilo 250 metrov spusta. Spremembo je večina tekačev pozdravila, kljub blatu na spustu, ki je zahteval nekaj več previdnosti. Organizatorji iz TD Vipava so najhitrejšima na prvem vrhu, Simonu Aliču in Anji Mikuž, namenili posebni priznanji. 

Po nekajmesečni pavzi je spet tekmoval nekdanji smučarski skakalec, olimpijec Danilo Pudgar. V tem času so mu zamenjali še drugi kolk in tako kot prvič je tudi tokrat z izjemno voljo telo hitro spet spravil v formo. Na Tabor je tekel z zategnjeno ročno, na cilju pa z veseljem ugotavljal, da je preizkušnjo prestal zelo uspešno. Ko smo pri starejših kategorijah (Danilo je letnik 1952), povejmo, da je TD Burja tekačem upokojencem namenila poseben popust pri startnini.

Udeležba najmlajših je bila skormnejša, našteli smo devet tekačic in tekačev. Najhitrejša sta bila Anej Curk, Dolga Poljana in Ema Vodopivec, ŠD Nanos Podnanos.

Teku je sledila zaključna prireditev Primorskih gorskih tekov za leto 2023.

Oglejte si tudi