Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Zimovanje na Rogli

V tednu od 7. do 11. marca smo nekateri učenci od prvega do devetega razreda Osnovne šole Draga Bajca Vipava šli na zimovanje na Roglo. Skupaj z učiteljicami Petro Batagelj, Andrejko T. Pižent in Kristino Vanceta nas je bilo čez šestdeset.

V ponedeljek zjutraj smo se, potem ko smo prtljago in smuči naložili na avtobus, odpeljali proti Rogli. Na poti smo imeli postanek na Trojanah, kjer smo se ustavili za hiter obisk stranišča ter seveda nakup krofov. Ko smo pomalicali, smo pot brez postankov nadaljevali do smučišča na Rogli. Tam smo svojo prtljago odnesli v hišice in odhiteli na kosilo. Po kosilu smo se razdelili v skupine glede na smučarsko znanje in pohiteli na proge. Po smučanju smo pojedli večerjo, potem pa je sledil počitek po sobah, ob desetih pa spanje.

Naslednji dan smo popoldne po smučanju preizkusili eno izmed najbolj znanih atrakcij na Rogli: Zlodejevo sankališče. Veliko navdušenega kričanja in smeha je sporočalo, da smo zelo uživali.

V sredo zvečer smo odšli v športno dvorano, kjer smo lahko igrali košarko in nogomet, videli pa smo tudi nekaj točk plesalk z naše šole, ki so prosti čas izkoristile za priprave na tekmovanje v Beogradu.

V četrtek smo po kosilu imeli na voljo smučanje ali bazen. Po večerji pa smo že začeli malo pospravljati, saj nas je, na žalost, naslednji dan čakal odhod domov.

Tako smo naslednji dan, ko smo vse do konca pospravili in prtljago odnesli iz hišic, še zadnjič odšli na smučišče. Po smučanju nas je čakalo še kosilo in pot domov.

Lahko smo veseli, da nam je bilo vreme naklonjeno, radi pa bi se zahvalili kuharicam na Rogli za okusne obroke ter učiteljicam in učiteljem smučanja za na novo pridobljene smučarske veščine. Učenci smo se imeli odlično in komaj čakamo, da se vrnemo naslednje leto!

Vanesa Gregorc, 8.a

Oglejte si tudi