Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Pogovorno kulinarični večer ob dnevu žena

Mednarodni dan žensk obeležujemo 8. marca, ko praznujemo ekonomsko, politično in socialno enakopravnost žensk. Ob tem pomembnem prazniku je Krajevna skupnost Goče v soboto, 4. marca 2023, organizirala pogovorno kulinarični večer. Gostje večera so prihajale iz različnih področij kulinarike, zato je pogovor tekel o različnih vidikih pridelave namazov, marmelad, likerjev, nabiranja zelišč, peki kruha, trženju vina, pripravi štrukljev in o predajanju kulinaričnega znanja bodočim kuharjem.

Gostje so bile Metka Harej, vodja domačega podjetja Domače dobrote Metka, Tončka Čibej, zeliščarka in nosilka znamke Gorski zeliščni čaji, Petra Mesesnel, slaščičarka in študentka vinarstva, Linda Kogoj, pridelovalka ribeza, Marta Pipan, pekovka, nosilka dopolnilne dejavnosti peke domačega kruha, Darja Benčina, učiteljica in mlada vinarka ter Martina Fratnik, učiteljica kuharstva na Biotehniški šoli. Skozi pogovor, ki ga je spretno vodila Anja Godnič, je vela ljubezen do domače zemlje, ki s pridnostjo rok in zakladnico znanja daje navdih, ideje in motivacijo za kulinarične ideje ter podvige. Da pa nismo ostali zgolj pri besedi, je vsaka gostja s seboj prinesla nekaj svojih izdelkov. Tako smo se lahko posladkali ob kutinem siru, namazu iz čemaža, zeliščnem namazu iz skute, tiramisuju in ribezovi piti ter se okrepčali z domačimi mesninami in kruhom. Vse to pa zaokrožili ali z ingverjo-limoninim likerjem in jagermaistrom ali s sokom iz lovorja in vrtnic ali pa z rdečim vinom in penino.

Piko na i pogovorno kulinaričnem večeru na Gočah je postavila moška komorna zasedba Ipavske, ki je s svojim ubranim petjem zaključila večer.

Meta Furlan

Oglejte si tudi