Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Živa knjižnica v Vipavi

V okviru Festivala duševnega zdravja Primorske 2023 – V skrbi za duševno zdravje ljudi od Bovca do Pirana v sodelovanju z NIJZ - Nacionalnim inštitutom za javno zdravje Nova Gorica pripravlja Lavričeva knjižica dogodek, na katerem bodo spregovorili tako strokovnjaki kot ljudje z izkušnjo v duševnem zdravju. Dogajalo se bo v sredo, 8. novembra 2023, v knjižnici v Vipavi, kjer bo ob 17.00 potekala 'Živa knjižnica', ob 18.00 pa okrogla miza o duševnem zdravju.

Ste kdaj razmišljali o predsodkih, ki jih morda imate do oseb z duševno motnjo? Živa knjižnica je priložnost govoriti z eno od njih in spoznati, kakšno je njeno življenje v resnici. Temu je namenjena ŽIVA KNJIŽNICA: deluje kot druge knjižnice, le da je knjiga človek z izkušnjo – »preberete« ga tako, da njegovo zgodbo spoznate skozi pogovor.

In ste se kdaj vprašali, na katere vse institucije v Vipavski dolini se lahko obrnete po pomoč, če imate težave z duševnim zdravjem vi ali vaši bližnji? Na OKROGLI MIZI jih bodo v nadaljevanju predstavili strokovnjaki iz več centrov za duševno zdravje otrok, mladostnikov in odraslih ter regijski koordinatorji za področje duševnega zdravja, pa tudi uporabniki iz domačega okolja, ki so se po pomoč obrnili nanje. Iz prve roke torej!

Oglejte si tudi