Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Srečen si, ko osrečuješ druge!

Vero Kodrič iz Budanj že dolga leta poznamo po njeni dobrodelnosti in prostovoljstvu. Vse od leta 1974, ko se je kot prostovoljka pridružila organizaciji RK v Ajdovščini, je sodelovala v raznih humanitarnih akcijah. Pomagala je številnim občanom, ki so se spopadali z življenjsko stisko ali so bili osamljeni. Spomni se, da je bila prva njena akcija v osemdesetih letih, ko je zbirala denarna sredstva za nabavo prvega aparata za pregled dojk za Splošno bolnišnico v Šempetru. Kot sama navaja, je sočutje prinesla s seboj že na svet. Vzgled pa ji je bila njena mama, ki je bila vedno pripravljena pomagati sovaščanom. Vera pove, da žal očeta pozna samo po fotografijah. Z bratoma in sestro je odraščala kot vojna sirota. Imela je le tri mesece, ko je oče padel na Goriški fronti v Šempetru pri Gorici.  

V mesecu juniju je v krogu svojih sorodnikov praznovala že svoj 80. rojstni dan. Kot običajno je tudi letos obiskala svoje dolgoletne prijatelje v VDC Ajdovščina in Vipava, katere je spoznala še kot osnovnošolce pred 30 leti v CIRIUS-u v Vipavi. Žal jih je nekaj že odšlo na počitnice. Obdarila jih je z domačimi dobrotami in sladoledom. Veliko presenečenje pa je bilo, ko so ob obisku pred vrati zaslišali zvoke harmonike. Na njeno pobudo so jo spremljali sovaščani Jernej  Krašna s tremi sinovi. Jernej je prostovoljec in dolgoletni krvodajalec. Pri svojih 45-letih je kri že 70-krat daroval. Dejal je, da bo kri daroval, dokler mu bo zdravje dopuščalo. Srečen je, če lahko s krvjo, ki jo daruje, rešuje življenja bolnim. Prepričani smo, da bo dober vzgled tudi svojim štirim sinovom.

Obiska so bili vsi varovanci in strokovni delavci zelo veseli. Nekateri so tudi zaplesali. A žal v lepih trenutkih čas prehitro beži in morali so se posloviti. Obljubili so, da se bodo z veseljem še vrnili.  

To je lep primer, kako malo je potrebno, da osrečiš druge. S tem pa si srečen tudi sam.          

ST

Oglejte si tudi