Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Vsakoletno usposabljanje članov DI Ajdovščina – Vipava

Za člane Društva invalidov Ajdovščina – Vipava, ki delajo kot prostovoljci, smo 29. marca izvedli usposabljanje (Opolnomočenje invalidov za nosilce aktivnosti na društvu). Ciljna skupina zajema člane, ki so aktivni pri vodenju in koordinaciji društva.

Z vsakoletnim usposabljanjem želimo člane seznaniti s spremembami zakonov in pravilnikov, ki nam jih posreduje Zveza delovnih invalidov Slovenije in ki so pomembni za integriteto invalida v vsakodnevno življenje.

Predsednica društva Manica Jerkič je v svojem predavanju izpostavila ovire, na katere naletijo naši člani. Velik del njihovih težav predstavlja pridobivanje in izpolnjevanje raznih obrazcev, ki jih potrebujejo, da si lahko olajšajo svojo invalidnosti (dodatek za telesno okvaro, parkirna karta, upokojitev …). Poudarila je, da vsi niso vešči računalnika, ki z vsakim dnem postaja naša nuja uporabe in stil življenja. Računalnika si finančno niti ne morejo vsi privoščiti, kaj šele tiskalnika, kartuše, vzdrževanja … Prav zato je tako pomembno znanje prostovoljcev na terenu in informacija članom, da se po pomoč lahko obrnejo v društveno pisarno. 

Uradni del smo zaključili s prijetnim druženjem in predsednica se je vsem prisotnim osebno zahvalila za njihovo delo v dobrobit društva. Poudarila je, da s svojim nesebičnim delom veliko prispevajo k uspešnemu vodenju in poslovanju društva. Posebna zahvala je pripadla članici Suzani Bratož, ki že vrsto let skrbi za razna obdarovanja naših članov.

Društvo invalidov Ajdovščina – Vipava

Oglejte si tudi