Oceni objavo

Volilna skupščina sladkornih bolnikov občin Ajdovščine in Vipave

Dve leti nam omejuje življenje COVID v vseh svojih oblikah. Tudi če se imenuje Omicron ali kakorkoli že, se ga bojimo in ob enem smo ga siti. Dve leti se člani našega društva srečujemo preudarno. Vsak zase se zaveda, da ob znaku prehlada ali slabega počutja takoj posumi na virus in se izolira v domači oskrbi in osami.

Kljub temu smo se odločili, da izvedemo skupščino, ki je bila tokrat volilna. 22. marca smo se v prostorih okrepčevalnice Barbera zbrali kar v velikem številu. Reklo bi se, da smo se zbrali člani, ki smo imeli pogum in zaupanje drug v drugega, da smo zdravi. Izvolili smo novo vodstvo z novim predsednikom Stanetom Trebižanom, ki je že doslej veliko pomagal, da društvo deluje v zadovoljstvo vseh članov.

Program dejavnosti v letu 2022 smo pripravili smelo, v prepričanju, da nas ne bodo več ovirali ne COVID in ne druge bolezni. Poudarek programa so predavanja o sladkorni bolezni in spremljajočih težavah. Pa tudi o novejših načinih obvladovanja diabetesa, saj so zdravila, ki prihajajo na tržišče, vse boljša in boljša, tako da diabetes ne predstavlja več take grožnje zdravju kot pred desetletji.

Gostitelj okrepčevalnice Barbera nam je pripravil prekrasno večerjo. Kar ni se nam dalo vstati in oditi domov. Tudi v tej družabnosti je bilo videti in čutiti, kako lačni smo druženja in načina življenja, ki smo se mu predolgo morali odpovedovati. Tistih prijetnih srečanj s prijatelji, ki smo zelo povezani v društvo.

Sonja Groznik

Oglejte si tudi