Oceni objavo

Tradicionalno srečanje težjih invalidov in starejših nad 80 let

Leto je naokoli in zopet smo v gostišču pri Nives Štor, kjer smo vedno prijazno sprejeti in postreženi z dobro hrano. Že nekaj let prihajamo sem težji invalidi in invalidi starejši nad 80 let na povabilo Društva invalidov Ajdovščina – Vipava, za kar se vsi prisotni zahvaljujemo.

Člani smo pretežno istih let »pet - deset let gor ali dol«, to za nas ne predstavlja velike razlike. Smo pa vsi srečni, da smo tukaj in imamo eno leto več kot lani. Vsi imamo zdravstvene težave, eni več, drugi manj, vsi smo dobro razpoloženi, kot da smo bolečine pustili doma. Veseli smo bili vabila za današnje srečanje, saj se veselimo klepeta s prijatelji, ostalimi poznanimi člani in vodstvomdruštva. Zavedamo se, da moramo upoštevati priporočila in navodila zdravstvene stroke, kajti že tretje leto nas spremlja Covid 19 in vsi vemo, da so posledice bile in so še za marsikoga nepopravljive, celo usodne.

Vodstvo DI -predsednica Manica Jerkič, vaša desna roka gospa Alenka, ter vsi, ki vam pomagajo, ste z nami zelo prijazni, pozorni in potrpežljivi. Za to se moramo potruditi tudi mi sami. Ne moremo samo zahtevati, lahko tudi kaj damo, pa če je to le malo strpnosti, prijazen nasmehali iskrena hvala. Ja, marsikomu je lažje kritizirati kot pohvaliti. Tega se moramo zavedati vsi člani, da se na DI zelo trudite, da bi bili vsi zadovoljni. Zelo skrbno in premišljeno pripravljate razne programe, izlete, ustvarjalne delavnice, zbor članov, obiske članic za njihov praznik in razna srečanja, kot je današnje. Ob novem letu se z obiskom na domu spomnite vseh članov in članov v DSO, ki se danes niso mogli udeležiti tega srečanja. Še bi lahko naštevala, zato poskrbite, da bo nekaj tudi za vas, odvisno od vaše volje in vaših zmožnosti.

Na vsakem srečanju, kot je današnje, nas razvedrite s kulturnim programom, vsem udeleženim članom podarite praktično darilce. Letos, ko DI praznuje 40 let delovanja, ste nas razveselil še z Lidllovo vrečko presenečenja. Še posebno pozornost ste namenili članu, ki je ravnokar praznoval 90 let. Ob družabni igri in zvokih harmonike pa smo se razživeli kot otroci.

V imenu vseh nas se vodstvu in vsem, ki delate v dobrobit društva iskreno zahvaljujemo za današnje srečanje. Vsi skupaj pa ostanimo zdravi in pri močeh, da se drugo leto spet snidemo. Naj Društvo invalidov Ajdovščina – Vipava še dolgo dobro in uspešno deluje.

Vera Plesničar

 

Oglejte si tudi