Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Nota solidarnosti

Po zamisli in vabilu društva Hospic Ajdovščina, ki ga uspešno vodi Katarina Črmelj, smo se v poznem nedeljskem popoldnevu 20 .8. 2023 sestali v prelepem ambientu rimskih ostalin in parku z obzidjem, ki daje Ajdovščini tisto čudovito patino, ki jo je ustvarila zgodovina in ljudje, ki jo znajo ohranjati in spoštovati.

V tem lepem parku smo se sestali vsi predstavniki humanitarnih društev in organizacij občine Ajdovščina in okoliških občin. Kar je zelo prav in bi moralo postati stalnica vsaj enkrat letno. Vsa društva veže skupni cilj - POMAGATI ljudem, ki živijo v vseh mogočih razmerah in stiskah: bolezni, alkoholizmu, diabetesu, avtizmu, umirajoči. Izmenjali smo izkušnje vsak iz svojega društva, ki je specifično, vendar z veliko dobre volje in občutka za sočloveka in njegove stiske. Pomagamo že ogromno s tem, da ljudje vedo, da niso v težavah osamljeni - v teh nevarnih razmerah, ko na svetu ni več tako, kot je nekoč bilo, ko nas požirajo ogenj, poplave in nam narava na vseh področjih izstavlja račun za malomarno preteklost.

Prav zato je skrb za bližnjega in naše skupne težave neprecenljivega pomena. Predsedniki vseh humanitarnih društev s tenkočutnostjo za človeškost razumemo in izvajamo vse dobro za svoje člane in pomoči potrebne.

Človek Človeku Človek

Sonja Groznik, Društvo sladkornih bolnikov Ajdovščine in Vipave

Oglejte si tudi