Oceni objavo

Delavnica ročnih del na Društvu invalidov Ajdovščina – Vipava

Dolgo smo načrtovali in se trudili, da bi zaživela delavnica ročnih del v poslovnih prostorih Društva invalidov Ajdovščina – Vipava. In kjer je volja, tam je kmalu rezultat!

Udeleženke delavnice so si za svoj dan izbrale četrtkov večer od 18. do 20. ure. Pod budnim očesom mentorice Jožice Stopar so si kot prvi izziv zadale izdelavo kvačkanega šala. Kot da so se rodile s kvačko v roki, so si kaj kmalu ogledovale svoj izdelek mavričnih barv, ki bo še kako prišel prav, ko bo zapihala burja.

Ker pa več glav, več ve, so se sedaj odločile izdelovati novoletne voščilnice, pod mentorstvom Aljane Volk Kuzma. Voščilnice, lahko bi rekli prave mojstrovine, že nastajajo in z veseljem jih bomo ob novem letu podelili našim starejšim invalidom, kot je to že vsakoletna navada.

Namen organiziranih aktivnosti, kot je delavnica ročnih del, je iskanje predlogov, mehanizmov, metod in aktivnosti za boljše socialno vključevanje invalidov, za preprečevanje in blaženje psihičnih posledic invalidnosti, medsebojno sodelovanje in zavzemanje za skupne cilje. Težave pri iskanju kontakta je možno premagati s spremembo družbene situacije in z novimi metodami sodelovanja. Le-te ne smejo temeljiti na prisili ali velikih začetnih korakih, ampak na postopnosti približevanja. Naš cilj je zagotoviti invalidom vključenost v družbo in sodelovanje v vsakdanjem življenju, jim nuditi podporo pri vzpostavljanju lastnih moči za soočanje z invalidnostjo in težavami/problemi, ki se ob tem pojavljajo.

Vabimo vse, ki bi se želeli pridružiti delavnici in se na ta način vključiti v društveno skupnost. Le z roko v roki bomo zmogli. Vse naše sanje se lahko uresničijo, če le imamo pogum, da jih udejanjimo!

Društvo invalidov Ajdovščina – Vipava

 

 

Oglejte si tudi