Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Gospel glasba pod lipo

Društvo Zdravljica z Lozic organizira raznovrstne kulturne in družabne dogodke, ki poskrbijo za celoletno pestro dogajanje v vasi. Organizatorji posameznih prireditev so člani društva. Razveseljivo je dejstvo, da se v te aktivnosti vključujejo tudi mlajše generacije.

Ena izmed tradicionalnih prireditev je »Večer pod lipo«, ki se vsako leto odvija v poletnem času. Letos je potekala v okviru projekta »Poletje na Vipavskem«. K sodelovanju smo povabili gospel zbor, skupino Bee Geesus iz Ljubljane. Zbor deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Virtiča, ki je eden vidnejših predstavnikov a cappelle v Sloveniji.

V prijetnem naravnem okolju, ob kulisah mogočnega Nanosa, smo lahko prisluhnili približno dvajsetim mojstrom vokalne glasbe, ki so zgolj s svojim glasom občinstvu pričarali pravo glasbeno iluzijo. Namesto inštrumentalne spremljave zbor v svoje aranžmaje vključuje vokalno tehniko oponašanja sintetizatorja tolkal in druge elemente vokalne igre, kar ga naredi edinstvenega med gospel zbori.

Razgiban izbor skladb so sestavljale priredbe tradicionalnih gospelov in spiritualov ter sodobnejše umetne stvaritve s pridihom jazza in sorodnih glasbenih zvrsti pa tudi popa. Še posebej pristno je pod lipo zazvenela "Lipa zelenela je".

Pevke in pevci so s svojo nalezljivo energijo navdušili zbrane obiskovalce, ki so v nastopu vidno uživali. Energična izvedba in čvrsti ritmi so pričarali edinstveno glasbeno doživetje, v katero so bili aktivno vključeni tudi zbrani poslušalci.

Koncertu je sledilo druženje pod bogato krošnjo lipe, ki je marsikomu dodatno obogatilo že tako s presežki obarvan večer

 

Mojca Vrtič

Oglejte si tudi