Oceni objavo

Zahvala gospe Rosani Harej

Tone Pavček je dejal: »Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi.«

Delo patronažne sestre je del zdravstvene nege, ki se izvaja na terenu, najpogosteje v pacientovem domu in v lokalni skupnosti. Zajema delo z ljudmi v vseh starostnih obdobjih in tudi v različnih življenjskih situacijah. Ob staranju prebivalstva je seveda prisotnih vse več kroničnih bolezni. Bolnišnice skrajšujejo ležalne dobe in hitreje odpuščajo paciente v domačo oskrbo. To delo mora imeti zaradi širine svojega delovanja številne kompetence. Poleg ustreznega medicinskega znanja tudi kompetence s področja psihologije in socialnega varstva, saj so patronažne sestre edine v verigi zdravstvenega varstva, ki redno vstopajo v naše domove in kjer lahko prve prepoznajo morebitne stiske in težave. To delo je medijsko žal pogosto prezrto. Tisti občani, ki živimo v oddaljenih predelih občine, pa lahko občutimo vsestransko pomembnost tega dela.

Patronažno medicinsko sestro gospo Rosano Harej, ki je ob iztekajočem letu zapustila  delo patronažne sestre na Gočah in v okoliških vaseh, odlikuje izjemen čut za sočloveka, še posebej, če je ta ranljiv in si sam ne more pomagati. Posebej v času, ko se občani srečujemo z velikimi težavami v delovanju ambulant družinske medicine, je predstavljala gospa Rosana nepogrešljivo vez z zdravstvenim sistemom. Ko je vstopala v naše domove, je izžarevala dobro voljo in pozitivno energijo, ki jo je prenašala na svojo okolico. Z neizmerno empatijo in tenkočutnostjo je obravnavala svoje paciente in tudi njihove družinske člane. Vse to smo lahko vedno zaznali ob njenih obiskih v naših domovih. Poleg tega pa gospa Rosana na lokalni ravni prizadevno deluje tudi na izobraževalnem področju in ozavešča občane, kako pomembna je skrb za lastno zdravje.

Spoštovana Rosana! Hvala za vso neprecenljivo strokovno pomoč in za človeško toplino, ki ste jo prinašali v naše domove. Želimo vam veliko zdravja, radosti in zadovoljstva na novi službeni poti.

Krajani Goč

Oglejte si tudi