Oceni objavo

Septembrsko dogajanje na Gočah

V soboto, 2. septembra smo se še zadnjič zahvalili goškemu trgovcu Severinu, ki nas je 22 let oskrboval. Posebno pozornost je posvečal našim starejšim vaščanom, ki so marsikje odrinjeni na rob. In z največjem veseljem so ga obiskali otroci, da so si sami kupili lizike in sladoled. Da Goče ne bodo ostale brez trgovine, bo poskrbela potujoča trgovina Jež iz Lož, ki nas bo trikrat tedensko obiskala.

Na Gočah je najpomembnejši čas v letu prav september, ko se v naših vinogradih prične trgatev. Vinarji so si obetali dobro letino in vrhunska vina, vendar jo je vreme tudi letos zagodlo. Zelo veseli smo bili objave na Netflixu, kjer so Goče razglašene za svetovno vinsko uspešnico. Že sam pregovor pravi 'dober glas seže v deveto vas'. Da so lahko Goče tudi ustvarjalno okolje, dokazuje domačin Simon Vovk. Na slikarskem ex- tempore Piran 2023 je za svoje delo prejel veliko odkupno nagrado, za kar mu iskreno čestitamo!

Za ohladitev na vročo nedeljo, 17. septembra, je poskrbel Mihjwc z domačim sladoledom. Na Gočah smo ga zelo veseli, saj nam polepša in posladka nedeljsko popoldne.

Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina je v soboto, 23. septembra, pripravila zbiranje nevarnih odpadkov in odpadnega jedilnega olja iz gospodinjstev.

Veselimo se oktobra in dogodkov, posebej izpostavljamo vpis otrok v otroški gledališki abonma, ki bo potekal od novembra 2023 do marca 2024.

Anja Godnič

Oglejte si tudi