Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Avgust na Gočah

Krajevna skupnost Goče je organizirala poletni avgustovski vikend na Gočah, ki se je začel v petek, 18. avgusta, z ogledom filma Rimska zgodba, produkcije KID Teodozij iz Vrhpolja.

V soboto smo nato gostili interaktivni zvočni performans Zvočna kuhna v izvedbi Petra Kusa. Dogajanje predstave je bilo umeščeno v kuhinjo, kamor so bili otroci povabljeni kot gostje. Toda kuharski mojster je izgubil okus. Kako naj potem pripravlja hrano? Odkrije, da bi si lahko občutek okušanja nadomestil z ustvarjanjem in poslušanjem zvokov. Če dela glasbo, je to tako, kot da bi pripravljal in okušal hrano. Zato iz kuharja postane glasbenik in skladatelj, ki zdaj z enako strastjo 'kuha' zvoke, uživa v njihovih neskončnih kombinacijah in se slasti v zvokih. Njegova usta so postala ušesa.

Otroci so uživali, sodelovali in z radovednostjo in zanimanjem opazovali kuhanje zvokov. Večer smo zaključili z otroško delavnico izdelovanja žabjih krakov. Peter Kus je z Zvočno kuhinjo na Goče pripeljal okuse zvokov in nam pokazal, kako je kuhanje lahko poslastica ne samo za naše brbončice, ampak tudi za ušesa. Po predstavi pa smo se vseeno posladkali s hrano: svoj posladek je namreč dodal Leone s sladoledom.

Nedelja je bil dan za sladoled. Na Goče je domači sladoled pripeljal Mihjwc, s tem pa poskrbel za dobrodošlo ohladitev poletne vročine in iskrice v otroških očeh.

Poletje na Gočah je bilo pestro in zanimivo, saj smo z različnimi dogodki obudili vaški plac J'gn in v vas pripeljali vonj po poletju.

Anja Godnič, Meta Furlan

Oglejte si tudi