Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
28°C
12°C
Oceni objavo

Božično-novoletni koncert na Gočah

V nedeljo, 7. januarja 2024, smo na Gočah letošnji božično-novoletni čas zaključili s koncertnim večerom, na katerem sta se predstavila Mešani pevski zbor Primorje Ajdovščina ter kitarska skupina Akordi, ki nas je z nastopom počastila že tretjič.
Po uvodnem pozdravu predsednice KS Goče Anje Godnič se je najprej predstavil Mešani pevski zbor Primorje Ajdovščina pod vodstvom Matjaža Remca. Njihov program je obsegal ljudske, cerkvene in umetne pesmi. Če sodimo po aplavzu, sta publiko najbolj navdušili pesem En glaž vina mi dej Iztoka Mlakarja ter Rajske strune Valentina Štolcerja.
Nato so oder zapolnili kitaristi skupine Akordi, ki so se predstavili s petjem, z igranjem kitar in nekaterih tolkal ter branjem hudomušne poezije. Refrene pesmi smo v publiki vsi poznali, zato smo se z veseljem odzvali povabilu, da naj pomagamo pri petju.
Program gostov se je prehitro iztekel in publika je s ploskanjem izrazila željo za še eno pesem. Kitarski skupini so se na odru pridružili pevci zbora Primorje in ob pomoči publike je bilo slišati pesem Ružo crvena. Še en dokaz več, da glasba povezuje.

Metka Paljk

Oglejte si tudi