Logo MojaObčina.si
JUTRI
29°C
15°C
TOR.
30°C
16°C
Oceni objavo

Najuspešnješa sezona v zgodovini!

Za rokometašicami ajdovskega Mlinotesta je zagotovo najuspešnejša sezona v bogati klubski zgodovini, začinjena z naslovom pokalnih prvakinj. Za klub, ki bo naslednje leto praznoval 70. letnico, je to velika doza motivacije za delo v prihodnje.

Mlinarke že nekaj zaporednih sezon dokazujejo, da so ob Krimu iz Ljubljane trdno druga najboljša ekipa v Sloveniji. Letos jim je v finalu pokala uspel celo veliki met in so v mesto burje pripeljale prvo 'kanto'. Vendar ne gre prezreti tudi drugih dosežkov, ki so ostali v senci zaradi naslova pokalnih prvakinj. Ajdovke se lahko pohvalijo tudi z naslovov državnih podprvakinj. To jim je v državnem prvenstvu uspelo četrtič v zadnjih petih letih. Poleg tega lahko izpostavimo še drugo mesto v superpokalnem tekmovanju in nagrado za naj športno ekipo Primorske za leto 2023.

Ajdovščino so na rokometni zemljevid popeljale tudi v okviru evropskega pokala EHF Cup. Najprej sta v mlin padli zasedbi grške Panorame in švicarskega Herzogenbuchseeja. Šele v osmini finala omenjenega tekmovanja jih je zaustavil slovaški prvak MSK Iuventa Michalovce. Da je Mlinarke izločila res močna ekipa, priča podatek, da so Slovakinje prišle vse do finala, kjer so bodo za naslov pomerile z špansko ekipo Elche. 

Ob vseh izjemnih uspehih članske ekipe ne gre zanemariti niti dosežkov mladinske rokometne šole. Starejše deklice B so končale kot sedme v državi, starejše deklice A so bile zaradi slabše medsebojne razlike na koncu četrte. Identična slike je doletela tudi mladinsko kategorijo v najmočnejši 1. DRL. Tudi kadetinjam dva kroga pred koncem kaže na to, da bodo sezono končale med najboljšimi sedmimi ekipami v državi.

V mlajših kategorijah je v zadnjih letih velik porast vpisa deklet, kar dokazuje, da se prihajajo generacije, na katere klub stavi, da bodo v nekaj letih sestavljale jedro članske ekipe ter da bodo lahko navijači pred polnimi Policami stiskali pesti za klub, zgrajen okrog domačih igralk, z dodano kvaliteto iz ostalih klubov.

Oglejte si tudi