Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

Novica o anketi "Uporaba drog in alkohola med vozniki"


Spoštovani,

Javna agencija RS za varnost prometa izvaja raziskavo o uporabi drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi v povezavi z vožnjo motornega vozila. Med udeleženci cestnega prometa je uporaba prepovedanih drog iz leta v leto višja, saj je poleg opitih med vozniki tudi precej takih, ki vozijo pod vplivom različnih drog in drugih psihoaktivnih snovi. Uživanje prepovedanih drog v zadnjih dvajsetih letih pri nas strmo narašča in pomeni povečanje ogroženosti udeležencev v cestnem prometu. Ogroženi so predvsem tisti med 17. in 39. letom starosti, saj ti največkrat uživajo prepovedane droge.
Agencija za varnost prometa je v ta namen pripravila kratko anonimno spletno anketo, s katero želi pridobiti uvide o osebnih prepričanjih in navadah, t.j., kako vozniki ocenjujejo stanje na tem področju, ali uživajo droge in/ali alkohol pred in med udeležbo v prometu, kako ocenjujejo sebe in ostale udeležence v prometu ter kaj in kako, bi sami spremenili, da bi se stanje izboljšalo. Izsledki spletne anonimne ankete bodo pomembni za razumevanje stališč voznikov o varnosti v prometu in nam bodo v nadaljevanju pomagali pri pripravi dodatnih ukrepov za povečanje varnosti v cestnem prometu.
Vljudno vas vabimo, da anketo, dosegljivo na spodnji povezavi, izpolnite:
https://avp-rs.1ka.si/a/7a18a56e  
Prilagamo tudi link do novice na naši spletni strani https://www.avp-rs.si/uporaba-drog-in-alkohola-med-vozniki/

Izsledke bo Agencija za varnost prometa objavila v sklopu nove Nacionalne preventivne akcije »Droge«, ki bo potekala med 17. in 30. junijem 2024.

Hvala za vaše sodelovanje in lepo pozdravljeni,

_______________
SPV

Sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa
Kotnikova ulica 19A, 1000 Ljubljana, Slovenija

T: 01 478 89 50
M: -
E: spv@avp-rs.si
W: www.avp-rs.si
Javna agencija RS za varnost prometa

Oglejte si tudi