Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

V VELENJU 3 POSADKE ŠD GAS KRAS V LOVU NA STOPNIČKE

Konec tedna bo na vrsti drugi rally v koledarju letošnjega državnega prvenstva Slovenije. V Velenje potujejo tri posadke ŠD Gas Kras, vse z visokimi cilji. V Divizijah 1 in 2 se nameravajo boriti za sam vrh in tako nadaljevati trend, začet v Vipavski dolini. Prijavljenih je 71 posadk, od tega 36 slovenskih, rally pa bo zaradi skupne dolžine hitrostnih preizkušenj, ki presega 130 km, imel koeficient 1,5.

Letošnji, že 39. Tiki Rally Velenje bo dolg skoraj 250 km, od tega na 11 hitrostnih preizkušenj odpade 132,3 km asfaltnih cest. Šteje za točke DP Slovenije in regijskega pokala Mitropa. V petek bo ob 16h najprej na vrsti testna vožnja, tako imenovani »shakedown«, na območju nekdanje HP1 Superspecial, nato pa ob 19.30 še ceremonialni start v Vista parku ob Velenjskem jezeru. Vseh 11 HP bo na vrsti v soboto od 7h zjutraj dalje, cilj s podelitvijo pokalov in nagrad pa je predviden okoli 20. ure.

Prijavljene so tri posadke ŠD Gas Kras, vse tri v resni igri za najvišja mesta. S številko 12 bosta najprej na vrsti Martin Čendak in Jakob Markežič (Opel Corsa rally4), ki bosta tudi tokrat glavna izzivalca lanskega prvaka med vozili s pogonom na en par koles. Po prikazanem na prvi dirki letos sta pripravljena tudi na zmago, a rally je nepredvidljiv šport. Podobno velja tudi za posadko Domen in Klara Slejko (Opel Adam 1,6 cup) v Diviziji 1, ki ravno tako merita najvišje. Tudi mlada brat in sestra sta po drugem mestu v Ajdovščini pripravljena na napad na zmago. Z enakim avtomobilom bosta nastopila tudi Rene in Aljaž Černigoj, ki prav tako ne nameravata samo sodelovati. Njuni cilji so lov na zmagovalni oder, čeprav je konkurenca nabrušena. Kako se bo razpletlo, bomo spremljali ob cestah v okolici Velenja, vsekakor dober razlog za ogled tekmovanja.

VK   

Oglejte si tudi