Oceni objavo

Igre dobre volje – 'lisica išče talent'

45. Igre dobre volje so potekale ob vznožju Pohorja (26. maja) in so bile letos posvečene lisici, ki je iskala svoj talent in nazadnje ugotovila, da je njen talent smučanje. Takrat je postala Zlata lisica, na katero bo spomin v Mariboru ostal večno.

Po predstavitvi ekip se je devet ekip vzgojnih skupin domov za učence s posebnimi potrebamiSlovenije pomerilo v petih igrah, kjer je bila rdeča nit LISICA.

-         Lisica preizkusi svoj talent v pometanju.

-         Lisica preizkusi svoj talent v vožnji s skirojem.

-         Lisica preizkusi svoj talent v zadevanju tarče.

-         Lisica se preizkusi v kurniku.

-         Lisica se preizkusi v iskanju skritega zaklada.

Zadnja igra je bila posebno doživetje, saj se je odvijala na Pohorju, kamor smo se odpeljali s pohorsko vzpenjačo. Tudi vožnja z njo je bila doživetje. Za nekatere prva izkušnja, za druge tudi strah vzbujajoča. Vendar pa je ves strah pregnala čudovita narava in prekrasen pogled na Maribor ter seveda iskanje škatlic, v katerih se je skrivalo sladko presenečenje. Sledila je še podelitev spominskih medalj in seveda slovo z obljubo, da se prihodnje leto srečamo na Ptuju.

Igre dobre volje so krasen primer druženja, socializacije, spoznavanja in sklepanja novih znanstev ter seveda zabave v tekmovalnem duhu, kjer smo vsi zmagovalci.

Vseeno pa moram prišepniti: v igri »Lisica preizkusi svoj talent - v zadevanju tarče« smo bili najboljši mi, ekipa CIRIUS Vipava.

Ivica Petrič, CIRIUS Vipava

Oglejte si tudi