Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

"Sejem bil je živ" - 51. MOS Celje

Območna obrtna zbornica Tržič se je tako kot tudi lani udeležila 51. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju, ki je potekal od 12. do 16. septembra v Celju. Tržiška zbornica se je sejma udeležila v sodelovanju z gorenjskimi območnimi zbornicami Jesenic, Kamnika, Kranja, Radovljice in Škofje Loke. Na skupnem razstavnem prostoru se je predstavilo lepo število razstavljalcev oziroma obrnikov-podjetnikov. Iz tržiške zbornice sta se sejma udeležila dva člana in sicer podjetje Alpetek d.o.o. s predstavitvijo sistema za meritve in kontrolo naprav v zdravstvu, gostinstvu, kmetijstvu itd. ter podjetnica Daša Ferlic s.p. s svojo linijo modnih oblačil.

V petek, 14. 9., so gorenjske zbornice na prizorišču pripravile Gorenjski dan s predstavitvijo turistično kulinarične ponudbe, tokrat  pod naslovom Okusi Radol'ce. Predstavitve so se udeležili  predstavniki tržiške in ostalih gorenjskih občin ter predstavniki državnih in gospodarskih institucij. Srečanje je minilo v sproščenem vzdušju z željo, da se poglobijo odnosi med obrtnimi zbornicami, občino in državo ter da se čimprej prične reševati problem sistemskega financiranja predvsem majhnih območnih zbornic. Na ta problem se je odločno odzval tudi predsednik Obrtne zbornice Slovenije Branko Meh in obljubil, da bo v svojem novem mandatu veliko truda namenil reševanju tega perečega problema.
Lahko torej rečemo, da je udeležba na  sejemski predstavitvi dobrodošla za predstavitve in prepoznavnost naših obrtnikov, območna zbornica Tržič pa se bo tudi v naslednjem letu udeležila tovrstnih prireditev v želji, da svojo ponudbo predstavijo tudi ostali člani zbornice.

Oglejte si tudi