Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Postali smo EKO VRTEC

V vrtcu Tržič že veliko let skrbimo za naravo, ločujemo odpadke, sledimo smernicam za uživanje zdrave hrane in sodelujemo z lokalnim okoljem. Zato smo prejšnje šolsko leto pristopili k programu Ekošola, ki je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci in dijaki skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše.

S svojimi aktivnostmi, ki smo jih beležili v eko portal, smo tako že prvo leto pridobili zeleno zastavo. V tednu ponovne uporabe v mesecu novembru 2019 so otroci po skupinah v vseh enotah izdelovali različne izdelke iz odpadnega materiala, otroci iz igralnic Nagelj in Vijolice v enoti Deteljica pa so spesnili eko himno.

 

V sredo, 22. 1. 2020, dopoldne smo v enoti Palček pripravili prireditev. Zelo veliko nam pomeni, da so se povabilu odzvali župan, mag. Borut Sajovic, direktor Komunale Tržič Primož Bajželj in ga. Metka Žumer s Komunale Tržič, ter nacionalni koordinator programa eko šola mag. Gregor Cerar.  Najprej so otroci zrecitirali eko himno, ravnateljica, župan, direktor komunale in nacionalni koordinator eko šole so povedali vsak nekaj spodbudnih besed, izobesili smo eko zastavo in podpisali eko listino. Na koncu sta ravnateljica Tatjana Blaži in župan Borut Sajovic prerezala trak in tako odprla razstavo izdelkov, ki smo si jo potem z veseljem vsi ogledali. Izdelki bodo v enoti Palček razstavljeni vse do začetka meseca marca.

 

Do konca šolskega leta imamo v načrtu še veliko dejavnosti, povezanih z eko projektom, predvsem pa smo veseli, da zelo dobro sodelujemo s Komunalo Tržič, ki nam ponuja kar nekaj zanimivih dejavnosti, s katerimi naše otroke in posledično starše spodbujamo k varovanju okolja.

 

Zapisala: Andreja Šmid

 

 

 

EKO HIMNA VRTCA TRŽIČ

Smo otroci ekologi,

pridno zbiramo odpadke: 

tetrapake, škatlice,

pa še vrečke in pokrovčke.

 

V gozdu radi se igramo

 in jemo zdravo hrano,

vsi mi cenimo naravo 

in ohranjati jo znamo!

 

Pojdimo ven vsi,

ker naravo imamo radi 

in smo eko vrtec mi.

 

 

 

Oglejte si tudi