Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

OTROCI SKRBIMO ZA NAŠ PLANET

V našem oddelku smo tuhtali, kaj bi storili, da bi čim bolje našo naravo ohranili. Pa smo se skupno odločili, da nekaj malih stvari pa bi res lahko naredili.
Najprej smo plakate oblikovali in se o pravilnem ločevanju odpadkov posvetovali. Ogledali smo si veliko knjižnega gradiva, ki nam je prikazal, kako je bila narava včasih še bolj čudovita. Nato smo si kratko predstavo o ekologiji naredili in se preko različnih video vsebin še kaj novega naučili. Imeli smo tudi dan brez električne energije, kjer so na tisti dan samo svetilke svojo nalogo imele. Tudi naša razporeditev po mizah se je spremenila, saj nam je ločevanje odpadkov po zabojnikih namenila.

Za konec našega projekta pa smo uspeli narediti še nekaj najbolj krasnih reči, in sicer vse v naši okolici. Najprej smo si ogledali bližnje ekološke otoke, pobirali smeti, ki jih je bilo ogromno za naše male otroke. Nato smo pridno našo vrtno gredo uredili ter se kar nekaj novih pesmi o ohranjanju narave naučili. Za konec smo zbirali še odpadno embalažo, iz katere je nekaj novih umetnin nastalo. Naši Zemlji smo še risbe naredili ter se ji tako poklonili. Veliko novega smo se pri tem projektu naučili.


Zapisala: Tina Lasnik, enota Križe Vrtca Tržič

Oglejte si tudi