Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
30°C
15°C
JUTRI
33°C
16°C

IZMENJEVALNICA

2276
Deli

Ideja IZMENJEVALNICE, ki bo v Sebenjah na Vaškem semenju je v tem, da nekaj prinesete in si potem na naši stojnici izberete kaj od stvari, ki so jih prinesli drugi.
Gre za brezplačno izmenjevanje stvari, ki jih ne uporabljate več, so pa še popolnoma uporabne in namesto, da jih vržete v smeti, jih lahko prinesete na stojnico, kjer bodo počakale na novega lastnika. Projekt je zasnovan kot prijazen ljudem, saj se ljudje na stojnici srečajo, s tem, da ni potrebno, da ste tam ves čas. Zadeva deluje tako, da je stojnica tisto mesto, kjer se stvari pustijo in potem čakajo na novega lastnika. Poleg prijazen ljudem je projek tudi prijazen okolju, saj s tem, ko stvari ne zavržemo ampak jih uporabljamo naprej zmanjšujemo količino odpadkov. Mogoče se res ne zdi veliko a ko pridemo do odpadkov, vsaka, se tako majhna gesta šteje :-)

Če se sprašujete kaj bi lahko prinesli....lahko je karkoli...od gospodinjskih stvari, semen, sadik, oblačil...do igrač, knjig, cd-jev, igric, slikic Goremanije...pobrskajte po domovih, znebite se stvari, ki jih ne uporabljate več in jih prinesite na stojnico izmenjevalnice...in niti ni pomembno, da je stvar popolnoma nova...včasih že zelo obrabljen avtomobilček tako prevzame, da dobi v očeh novega lastnika popolnoma novo vrednost.
Za več informacij pokličite 041/708201

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi