Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Drugi 12-urni kolesarski maraton – »Sela so zakon« TEAM 82

V soboto, 6. 6. 2020, se je na Selih pri Šumberku odvilo že drugo 12-urno športno druženje.

 Na pobudo znanega ekstremnega kolesarja Borisa Praznik, je tudi letos pot potekala od Sela Šumberka do Zagorice v skupni dolžini 8 km. Od 7. ure zjutraj do 19. ure zvečer, nepretrgoma. Poleg kolesarjenja so se nekateri udeležili teka in hoje.

Tudi letos nam je bilo vreme naklonjeno in z dobro voljo vseh udeležencev se je lanski rekord (2.312 km) še izboljšal. Ekipa 59 udeležencev je tako prekolesarila in prehodila neverjetnih 439 krogov ter opravila 3.512 km, z 76.386 m višinske razlike!

 

Po končanem športnem druženju je vse udeležence čakal pravi zaključek s podelitvijo priznanj in darili kot se za takšen dogodek ter toliko narejenih kilometrov spodobi.

Prijetno utrujeni predvsem pa zadovoljni in veseli obrazi vseh, so ob koncu povedali več kot tisoč besed.  Vsi pa smo se strinjali, da bo športni dogodek potekal tudi naslednje leto. Ob tako zavzeti podporni ekipi, ki je skrbela, da je vse potekalo tekoče in v športnemu duhu vseh udeležencev, se vsi veselimo naslednjih krogov  Sela Šumberk – Zagorica - Sela Šumberk 2021!

Damjan Golob

Oglejte si tudi