Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
0°C
-9°C
Ribnik Blato (Avtorske pravice: Samo Kastelic)
Deli
Družba in javne storitve

Občina Trebnje

Občina Trebnje
Število glasov: 2

Uradne ure

Danes Zaprto
Ponedeljek 08.00‒12.00 , 13.00 ‒15.00
Sreda 08.00‒12.00 , 13.00 ‒17.00
Petek 08.00‒12.00 , 13.00 ‒13.00

Predstavitev

Grb Občine Trebnje je upodobljen na ščitu poznogotskega stila sanitske oblike, katerega ščit je polje z leve in desne strani v modri barvi, po sredini pa je pas zelene barve. V spodnji tretjini ščita sta na prelomni horizontalni črti z leve in desne strani dva zelena polkroga, s spodnje strani črte v sredini zelenega sredinskega pasu pa je enak polkrog modre barve. V zgornji tretjini ščita na sredinskem pasu zelene barve je ležeči zlatorumeni lev, obrnjen v desno smer.

Grb je grbovno okrašen z rumeno (zlato) barvo, z enako barvo so obrobljeni polkrogi in zeleno polje. Modra barva predstavlja nebo, drevesa in potoke občine, zelena barva pa predstavlja polja, griče in vinograde občine. Horizontalna črta in sredinsko zeleno polje označujeta črko T – Trebnje, zlatorumeni lev pa označuje simbol moči nekdanje rimske vojaške postojanke, kar predstavlja status mesta Trebnje.

##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT## ##GALLERY IMG ALT##

Zadnje vsebine