Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
2°C
0°C
Ribnik Blato (Avtorske pravice: Samo Kastelic)
Družba in javne storitve, Občina

Občina Trebnje

Odprto

Danes Zaprto
Ponedeljek 08.00‒12.00, 13.00‒15.00
Sreda 08.00‒12.00, 13.00‒17.00
Petek 08.00‒12.00, 13.00‒13.00

Predstavitev

Grb Občine Trebnje je upodobljen na ščitu poznogotskega stila sanitske oblike, katerega ščit je polje z leve in desne strani v modri barvi, po sredini pa je pas zelene barve. V spodnji tretjini ščita sta na prelomni horizontalni črti z leve in desne strani dva zelena polkroga, s spodnje strani črte v sredini zelenega sredinskega pasu pa je enak polkrog modre barve. V zgornji tretjini ščita na sredinskem pasu zelene barve je ležeči zlatorumeni lev, obrnjen v desno smer.

Grb je grbovno okrašen z rumeno (zlato) barvo, z enako barvo so obrobljeni polkrogi in zeleno polje. Modra barva predstavlja nebo, drevesa in potoke občine, zelena barva pa predstavlja polja, griče in vinograde občine. Horizontalna črta in sredinsko zeleno polje označujeta črko T – Trebnje, zlatorumeni lev pa označuje simbol moči nekdanje rimske vojaške postojanke, kar predstavlja status mesta Trebnje.

Ribnik Blato (Avtorske pravice: Samo Kastelic) Občina Trebnje Galerija likovnih samorastnikov Trebnje (Avtorske pravice: Galerija likovnih samorastnikov Trebnje) Baragova domačija (Avtorske pravice: Samo Kastelic) Dobrnič (Avtorske pravice: Občina Trebnje) Jurjeva domačija (Avtorske pravice: Samo Kastelic) Kamnito obeležje na Vrhtrebnjem (Avtorske pravice: Samo Kastelic) Romska cerkev Matere božje (Avtorske pravice: Samo Kastelic) Spominsko park ( Avtorske pravice: Občina Trebnje) Mesto Trebnje (Avtorske pravice: Samo Kastelic) Župnijska cerkev Marijinega vnebovzetja (Avtorske pravice: Samo Kastelic)

Zadnje vsebine