Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Donacija pralno zaščitnih mask

Pri prejšnji številki Glasila je bila priložena tudi pralno zaščitna maska z navodili o uporabi. Za izdelavo 4.100 mask je poskrbelo podjetje A–ANUBIS d.o.o., ki je tudi podarilo ves material, razen žice. 

 

Podjetje se nahaja v Malem Gabru in je pred leti kupilo podjetje z blagovno znamko Cik-Cak. Poleg večine materiala za izdelavo mask pa so zadnji dan njihove zaposlene tudi  donirale vsaka po 4 ure svojega dela. Tako smo skupaj uspeli pravočasno dostaviti maske v tiskarno, kjer so jih priložili h Glasilu.

Maska naj bi zadostovala za osnovne potrebe. V skladu s priporočili stroke na bi po nakupih oz. drugih opravkih, kjer so maske obvezne, hodila le ena odrasla oseba, drugi člani gospodinjstva oziroma družine pa naj bi ostali doma. 

Zaščitne maske za enkratno uporabo je Občina iz lastne nabave razdelila tudi javnim ustanovam in gasilcem ter jih delila občanom v mestnem parku. Skupno je v 14 dneh razdelila 2.000 mask za enkratno uporabo. 

 

Preko donacije pa so prejeli tudi polipropilensko blago za izdelavo dodatnih 6.000 mask za večkratno uporabo in nekaj so jih že izdelale pridne prostovoljke. Nekaj mask za enkratno uporabo pa je Občina prejela tudi preko regijskega štaba CZ oziroma Uprave RS za zaščito in reševanje. 

 

Glede na stanje in prognoze, da nas bi drugi val novega koronavirusa lahko zajel v jeseni, je dobro, da sami pravočasno poskrbimo za zaščito in varnost sebe in svojih bližnjih.

 

Bodimo in ostanimo zdravi.

 

Mojca Smolič

Oglejte si tudi