Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PET.
24°C
5°C
Oceni objavo

ZELENI KLJUČ – Imamo ga!

Izredno smo ponosni, da vam lahko sporočimo, da je nastanitveni obrat Dvorec Trebnik-SOBE, s katerim od septembra lani upravlja javni zavod Splošna knjižnica Slovenske Konjice – TIC, prejel mednarodno priznan okoljski certifikat Zeleni ključ/Green Key.

Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični panogi. Pomeni zavezanost organizacije, da v nastanitvenem obratu na vsakem koraku spoštuje stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Pridobitev enega izmed mednarodno uveljavljenih okoljskih znakov je prav tako pogoj za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma in pridobitev naziva Slovenia Green Accommodation, kar bo naslednji korak, ki ga za Dvorec Trebnik-SOBE že načrtujemo.

Okoljski znak Zeleni ključ omogoča neposredno vključenost gostov v varovanje okolja in jim omogoča družbeno odgovorno ravnanje. Varčevanje z elektriko, vodo, uporabo brisač in posteljnine je samo nekaj preprostih ukrepov, s katerimi gostje pomagajo ravnati »zeleno« in ob tem čutijo zadovoljstvo, da so ob obisku kraja naredili tudi nekaj dobrega za naravo in okolje.

Vabljeni, da nas obiščete.

Ekipa Dvorca Trebnik

Oglejte si tudi