Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

8 knjigobežnic v naši občini

V občini smo v oddaljenih krajevnih skupnostih in pri Lambrechtovem domu v Slovenskih Konjicah zasnovali osem knjigobežnic, da bi knjige čim bolj približali vsem ljudem naše občine. Projekt smo finančno podprli, Splošna knjižnica Slovenske Konjice pa je knjigobežnice postavila in bo skrbela za njihovo založenost.

Knjigobežnice so našle svoje mesto pri Kulturnem domu v Žičah, domu krajanov v Draži vasi, domu krajanov na Zbelovem, domu krajanov v Konjiški vasi, domu krajanov na Svetem Jerneju, domu krajanov v Tepanju, OŠ v Špitaliču in pri Lambrechtovem domu v Slovenskih Konjicah.

Knjižnica bo skrbela, da bodo knjigobežnice založene z raznovrstnim gradivom. Skupaj s pomočjo bralcev, ki si bodo knjige iz knjigobežnic izposodili, jih prebrali in jih nato vanje vrnili ter jih obogatili s knjigami iz domačih knjižnic, bomo prepletali in prepletli naše kraje s knjigami.

 Občina in konjiška knjižnica občane prijazno vabi, da prebirate knjige. November je ravno mesec, ko splošne knjižnice praznujejo svoj dan. 

Oglejte si tudi