Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Dekleti iz Twirling kluba Slovenske Konjice uspešno čez prve letošnje kvalifikacije za državno prvenstvo

V soboto, 24. januarja 2015 je v športni dvorani ŠIC Ljutomer pod okriljem organizatorja Twirling kluba Ljutomer potekala kvalifikacijska tekma za 19. državno prvenstvo v twirlingu v disciplinah solo, solo pari in two baton.
Pred uradnim začetkom tekme je športnike pozdravila županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Uvodoma so spregovorili še predsednica Twirling zveze Slovenije Marta Pernat, predsednik strokovnega odbora Saša Koprivnik in nazadnje predsednica Twirling kluba Ljutomer Anita Ketiš. Tekme se je udeležilo 12 klubov iz cele Slovenije.

 

Na tekmi sta nastopili tudi dve Konjičanki. Obe sta uspešno prestali kvalifikacije ter se uvrstili v finale, ki bo v mesecu aprilu v Slovenski Bistrici. Maruša Ledinek je v kategoriji Nivo 1 – SOLO – mlajši mladinci osvojila 5. mesto,  Zala Slapnik pa bo v finalu nastopila v kategoriji TWO BATON z dvema palicama. Dekleti pred finalom čaka še kvalifikacijska tekma v disciplini freestyle 21. marca v Kanalu ob Soči, na kateri se bosta s konkurenco pomerili tako s posamično koreografijo, kot tudi v paru.

 

Tekmo so si v popolnoma novi enotni klubski opravi ogledala tudi dekleta, ki so se  klubu pridružila na začetku letošnje sezone in se že pridno pripravljajo na svoj debitantski nastop na finalu državnega prvenstva.

 

Oglejte si tudi