Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

6 odličij za konjiške twirlerke

V soboto in nedeljo, 22.in 23. aprila 2017 je v Luciji pod okriljem organizatorja Twirling kluba Piran potekalo 21. Državno prvenstvo Slovenije v twirlingu. Na tekmovanju je sodelovalo 17 klubov iz vse Slovenije. V soboto smo spremljali nastope v tehničnih disciplinah solo, solo pari in two baton ter v popoldanskem času tudi nastope parov in posameznikov nižjega nivoja v  prostem stilu. V nedeljo so po uradni otvoritvi tekmovanja najprej nastopili posamezniki in pari mednarodnega nivoja, sledil pa je nastop skupin. Twirling klub Slovenske Konjice je imel letos z 9 tekmovalnimi nastopi rekordno število udeleženk – na tekmi je namreč sodelovalo kar 19 deklet.

 

V soboto sta najprej nastopili novinki Diana Veranič in Lucija Črešnar in odlično opravili svoj debitantski nastop. Lucija je med devetletnicami dosegla 5. mesto, Diana pa med desetletnicami 9. mesto. V kategoriji two baton je z dvema palicama tekmovala Nina Kvas in dosegla končno 5.mesto. Serijo odličnih nastopov je s tremi doseženemi odličji nadaljevala Maruša Ledinek – v freestyle disciplini je osvojila zlato , v disciplini solo srebro in v paru z Laro Kos bron.  

 

V nedeljo so se na tekmi predstavile 3 skupine.  Letošnje novinke so v kategoriji TEAM NOVINCI dosegle bronasto 3.mesto. Skupino so sestavljale Diana Veranič, Lara in Sara Iršič, Lucija Črešnar, Maja Zupančič, Mia Ramšak in Neža Potočnik. V drugi skupini TEAM CICIBANI so tekmovale Alina Studenčnik, Anuška Lipuš, Marisa Kušter, Tea Vidaković in Tinkara Kotnik, za katere je bil to drug nastop na državnem prvenstvu. Tudi one so si z nastopom priborile odlično tretje mesto in s tem bronasto odličje. V  kategoriji TEAM STAREJŠE DEKLICE pa so nastopile Alja Kukovič, Eva Pogorevc, Glorija Podkrižnik, Lara Kos, Nina Kvas in Zala Žnidarič in si prav tako priplesale 3. mesto. Pred zaključkom sezone dekleta čaka še Odpto prvenstvo Slovenije, ki bo 10. junija v Ljutomeru.

Oglejte si tudi