Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Konjiške twirlerke štirikrat srebrne

Članice Twirling kluba Slovenske Konjice so se 18. in 19. aprila pod mentorstvom trenerke Tine Makovec udeležile 19. Državnega prvenstva v twirlingu Slovenije, ki ga je gostil Twirling klub Sašo iz Slovenske Bistrice. Za skupino novink, ki so se klubu pridružile v mesecu septembru, je bil to prvi nastop pred tako številnim občinstvom.

V soboto se je tekmovanje pričelo zgodaj zjutraj z nastopi novincev, ter nadaljevalo s finalnimi nastopi nižjega nivoja v disciplinah solo, solo pari, two baton, freestyle ter freestyle pari. Novinke, za katere je bil to prvi nastop na tekmovanju, so v svojih starostnih kategorijah dosegle odlične uvrstitve – Korina Polutnik, Zala Žnidarič in Annemarija Ribič 2. mesto, Eva Pogorevc in Lana Slatenšek 5. mesto, Glorija Podkrižnik 6. mesto in Nina Kvas 8. mesto. Na tekmovanju sta sodelovali tudi Maruša Ledinek in Zala Slapnik, ki sta v freestyle paru dosegli 5. mesto. Poleg tega je Maruša posamično v disciplini solo dosegla 6. mesto, v freestyle disciplini pa 5. mesto, ter Zala v disciplini two baton z dvema palicama 5. mesto.

 

V nedeljo smo po otvoritveni ceremoniji spremljali freestyle nastope mednarodnega nivoja, predstavilo pa se je tudi 14 skupin. Skupina novink je nastopila v kategoriji  TEAM mlajši mladinci in osvojila odlično 2. mesto.

 

V letošnjem šolskem letu se bodo dekleta udeležila še 1. odprtega prvenstva Slovenije v twirlingu, ki ga bo 13. junija v športni dvorani v Slovenskih Konjicah gostil ravno Twirling klub Slovenske Konjice.

Oglejte si tudi