Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Šempetrski gasilci bogatejši za novo gasilsko vozilo

Šempetrsko prostovoljno gasilsko društvo je od sobote, 14. decembra 2019, tudi uradno bogatejše za novo moderno gasilsko vozilo GVGP-1. Sredstva za nakup v višini 72.000 EUR je v celoti zagotovila Občina Šempeter - Vrtojba, javno naročilo pa je izpeljalo društvo samo. 

 

Vozilo Ford Ranger 3.2 z avtomatskim menjalnikom je PGD Šempeter prevzelo že v pomladnih mesecih, v naslednjem obdobju pa ga je v treh fazah nadgradilo, da glede vgrajene opreme ustreza zahtevam in željam društva. Vozilo, ki je med drugim opremljeno tudi s snemljivim modulom s 300-litrsko cisterno, visokotlačno črpalko, 100-metrskim navijakom in vodotesnim zabojem za opremo, je namenjeno predvsem gašenju gozdnih požarov, pa tudi prevozu moštva in drugim preventivnim dejavnostim. Z novo pridobitvijo, pravijo člani PGD Šempeter,  bodo njihove intervencije lažje in hitrejše. 

 

Narava gasilskega dela namreč zahteva nenehno čuječnost in to člani našega društva dokazujejo vsakič znova, saj so velikokrat prvi na kraju nesreče. Poleg tega so v zadnjem letu še povečali svojo usposobljenost in operativno pripravljenost ter se posebej posvetili tako splošnemu kot specialnemu izobraževanju. Čeprav si verjetno vsi želimo, da bi njihovo pomoč čim manjkrat potrebovali, nam je lahko ob morebitnih nesrečah lažje, saj vemo, da so med nami dobro opremljeni in izučeni ljudje – gasilci, na katere se lahko zanesemo in so nam vedno pripravljeni pomagati. 

 

Novo gasilsko vozilo je zato velika pridobitev tako za Prostovoljno gasilsko društvo Šempeter kot za požarno varnost občine in okolice. Tudi zaradi tega so se slovesnega sobotnega dogodka ob gasilskem domu udeležili številni gasilci in domačini, prisostvovali pa so tudi gostje iz Cerkvenjaka, ki so ravno ta dan prišli v našo občino na obisk. Po kratkih ampak nadvse spodbudnih besedah govorcev in zahvalam vsem, ki so pri nakupu kakorkoli sodelovali, je bil pred mikrofon povabljen še šempetrski župnik Sašo Mugerli, ki je novo vozilo in vse zbrane gasilce blagoslovil, v priprošnji, da bi jim nova pridobitev dobro služila in božja pomoč pa vse varovala. S predajo ključev in simboličnim prižigom motorja nove pridobitve ter vklopom opozorilne luči in sirene, se je prevzem uspešno zaključil. 

 

"Ob tej priložnosti gasilcem želim, da bi bilo novo vozilo v uporabi le za potrebe vaj, usposabljanja ter preventivne namene, verjamem pa, da boste ob morebitni nesreči z novo pridobitvijo lahko posredovali bolj učinkovito in predvsem bolj varno," je našim gasilcem na slovesnosti ob predaji vozila zaželel župan Milan Turk.

 

Oglejte si tudi