Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
TOR.
22°C
12°C
Oceni objavo

Ponosni na novo skupino prostovoljcev, voditeljev skupin na Polzeli

Vsak izmed nas je poseben cvet. Skupaj ustvarjamo prelep šopek življenjskih izkušenj. Misel je uvod v razmišljanje o enoletnem procesu usposabljanja prostovoljcev, ki je potekalo v letih 2020 in 2021 na Polzeli.

Medgeneracijskemu društvu Mozaik generacij je skupaj z Zvezo društev za socialno gerontologijo Slovenije kljub posebnim, kovidnim razmeram uspelo organizirati, izvesti in zaključiti enoletno usposabljanje za voditelje skupin, ki so se izobraževali, urili in družili tako v živo kot tudi prek telekomunikacijskih poti.

Za marsikoga izmed nas oziroma njih je bila omenjena oblika druženja izziv, s katerim so se uspešno spoprijeli. Ni bilo vedno lahko, vendar je ob medsebojni pomoči, podpori in razumevanju uspelo se povezati in delovati, se učiti, se pogovarjati skozi različne načine, ki so bili marsikomu novi. 

Deset prostovoljk je uspešno končalo 120-urno izobraževanje in s tem pridobilo nove kompetence za uspešno opravljanje organiziranega prostovoljskega dela na področju socialnega varstva, medgeneracijskega povezovanja ter dela  s starejšimi ljudmi.

Veseli smo, da nam je v septembru 2021 uspelo zaokrožiti omenjeni izobraževalni proces, ko epidemija ponovno trka na naše domove in začenjajo veljati novi oziroma stari ukrepi preprečevanja za širjenje epidemije.

Ponosni smo na vse udeleženke izobraževanja in usposabljanja. 

Ponosni smo, da nam je uspelo okrepiti mrežo prostovoljstva z ljudmi, ki so bogatejši za nova znanja, nove izkušnje, nova prijateljstva, ki jih bodo z veseljem predajali starim ljudem, s katerimi vstopajo tedensko v stik.

Hvala vsaki posebej, hvala vsem skupaj. Za prijaznejšo družbo do vseh generacij.

Na vaši  prostovoljski poti vam želimo veliko osebnega zadovoljstva in vse dobro.

Marjana Šmajs

 


Oglejte si tudi