Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Povabilo predsednice republike

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je v znak hvaležnosti za nepogrešljivo poslanstvo v preteklem letu priredila sprejem za predstavnice in predstavnike humanitarnih organizacij.

Sprejema v Predsedniški palači se je udeležilo okoli 70 humanitark in humanitarcev iz različnih organizacij, med drugimi tudi predstavnice Medgeneracijskega društva Mozaik generacij Polzela, ki smo predsednici poklonile knjigo 20 let Občine Polzela.

Po uvodnem kulturnem programu je predsednica republike v slavnostnem nagovoru izrazila iskreno hvaležnost vsem zbranim, ki delujemo v okviru humanitarnih organizacij. Povedala je: "V sodobnem svetu, ki se spoprijema z različnimi družbenimi, zdravstvenimi in psihosocialnimi izzivi, ste humanitarne organizacije ključni steber uresničevanja plemenitih ciljev, ki prispevajo k izboljšanju življenja posameznikov."  Ob tem je še posebej izpostavila prostovoljke in prostovoljce, ki so z več kot petimi milijoni opravljenih prostovoljnih ur ključni steber teh organizacij in nepogrešljivi v izvajanju številnih nalog za pomoč prebivalstvu. "Humanitarnost ni le odgovornost, temveč najlepše izražena oblika človeškega sočutja," je še poudarila predsednica in dodala, da je naša skupna naloga in odgovornost, da z učinkovitimi ukrepi kar najbolj podpremo dejavnost humanitarnih organizacij in s tem omogočimo še kakšno plemenito in še kako potrebno humanitarno delo.

V imenu predstavnic in predstavnikov humanitarnih organizacij je zbrane na sprejemu nagovorila Nataša Sorko, predsednica Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije, pa tudi ravnateljica Osnovne šole Lava Marijana Kolenko. Učenci Osnovne šole Lava iz Celja, ki se pomena dobrodelnosti in prostovoljstva učijo v sklopu številnih dobrodelnih projektov šole, so ob koncu sprejema vsem zbranim razdelili knjižna kazala, ki so jih izdelali posebej za to priložnost.

Marjana Šmajs

Oglejte si tudi