Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Počitniški planinski tabor SORIŠKA PLANINA 2024

MO PD ŽALEC, MO PD GALICIJA IN MO PD PREBOLD

VABIJO NA TABOR MLADIH PLANINCEV

SORIŠKA PLANINA 2024

od sobote, 27. julija do sobote, 3. avgusta 2024

 

Mladinski odsek planinskega društva Žalec skupaj z MO PD Galicija in MO PD Prebold vabi na  planinski tabor za mlade planince. En teden bomo taborili na Soriški planini.

 

Že več kot štirideset let se v mladinskih odsekih planinskih društev Žalec, Galicija in Prebold ter planinski sekciji Ponikva trudimo, da bi z mladimi planinci cel teden skupaj spoznavali planinski svet Slovenije. Tokrat bomo taborili na Gorenjskem, v bližini zimsko športnega centra Soriška planina. Za planinske izlete so nam na voljo vrhovi okoli tabora z ostanki italijanskih utrdb Alpske linije na Rapalski meji – Dravh, Lajnar, Možic. Malce dlje, ampak v dosegu enodnevnega pohoda so še Črna prst, Ratitovec, Porezen. Dnevi za planinski počitek pa bodo namenjeni obisku Groharjeve hiše v Sorici (kulturni dan s slikarsko in glasbeno delavnico), lažjemu plezanju, spustu v kraško jamo in orientacijski tekmi.

Če vas ture ne bodo preveč utrudile, si boste lahko prosti čas popestrili z ustvarjalnimi delavnicami, orientacijo, športnimi tekmovanji … Proti večeru bomo zakurili tudi taborni ogenj in se ob njemu preživeli ogromno časa in se spoznavali, igrali družabne igre in peli pesmi. Skratka, ob pomoči vremena pričakujemo tudi letos zanimiv in nepozaben tabor.

 

Opis bivalnih prostorov:

V taboru bivamo večinoma pod velikimi vojaškimi šotori, lahko pa tudi v manjših, taborniških. Ležišče je od tal dvignjeno za višino evro palete in še nekaj centimetrov pene. Tudi odlagalna površina za prtljago je na leseni paleti. Pod vojaškima šotoroma sta tudi kuhinja in jedilnica, ki je obenem družabni prostor. Sanitarni blok sestavlja osem kemičnih stranišč, umivalnica s petimi pipami hladne vode in dve tuš kabini z ogrevano vodo. Kuhinja ponuja tri dnevne obroke in čez dan kadar koli sadje, osvežilne napitke in čaj.

Tabor vodi okrog dvajset odraslih planink in planincev. Največ je planinskih vodnic in vodnikov, ki organizirajo izlete v štirih »jakostnih« skupinah. V pomoč so jim tudi športni pedagogi, mentorice-pedagoginje, animatorke in animatorji in vaditelji orientacije. V kuhinji se za pripravo obrokovtrudi kuharica, njen pomočnik in ekonom. V pomoč pa so jim tudi dnevne dežurne ekipe, sestavljene iz otrok in vodstva.

 

Kdo se nam lahko pridruži? 

Tabor je namenjen otrokom od dopolnjenega tretjega razreda osnovne šole naprej.

Zaradi omejenega števila mest pod šotori imamo omejitev števila udeležencev. Prednost pri prijavi imajo otroci, ki se redno udeležujejo akcij (šolski planinski izleti, orientacijske tekme, …), ki jih organiziramo planinska društva. Tako otroci vnaprej spoznajo vodnike, mentorje in vrstnike, ki bodo tudi v taboru, vsaj malo pa se navadijo na zakonitosti planinarjenja. Prav tako naj otroci obvladajo osnove osebne higiene, morajo pa tudi znati uporabljati svojo opremo. Pri tem jim seveda pomagamo tudi odrasli, a vsega ne zmoremo zaradi drugih zadolžitev v taboru. Priporočamo, da se z otrokom pred prijavo pogovorite o življenju v taboru, kjer bodo morali pokazati dobršno mero samostojnosti, vzdržljivosti, medsebojnega sodelovanja in  tovarištva. Povejte pa jim tudi, da jim bodo vedno v pomoč odrasli udeleženci tabora. To svetujemo zaradi dosedanjih izkušenj zlasti z najmlajšimi, ki so precej nesamostojni, zato toliko bolj pogrešajo domače. Planinski tabor je lahko ena najdragocenejših življenjskih izkušenj za  otroka. Želimo, da so otroci med taborjenjem čim bolj povezani z naravo, zato naj ostanejo elektronske igrice in mobilni telefoni doma. Potreben stik z domačimi bo zagotavljal društveni mobilni telefon.

V tabor lahko sprejmemo do 70 otrok.

 

Koliko pa to stane?

Cena enotedenskega bivanja je 200 EUR, za drugega otroka v družini  pa 180 EUR. V ceno je vključena celotna oskrba, prevozi, malice na planinskih izletih itd. Plačate jo lahko v treh mesečnih obrokih. Prvi obrok 80 EUR plačate ob prijavi, ostalo pa do pričetka tabora, lahko v še dveh obrokih.

Prijava je veljavna šele s plačilom prvega obroka, ki ga v primeru poznejše odpovedi zadržimo, saj stroški z organizacijo tabora že nastajajo.

OTROCI, ki so se bodo prijavili pri PD Preboldu, je potrebno sredstva nakazati na TRR PD Prebolda,

Delavska hranilnica, TRR: SI56 6100 0002 3056 956

 

Kako se lahko prijaviš?

Otroke lahko prijavite izključno mentorjem na šolah, in sicer:

OŠ Žalec pri mentorici: Nataši Tratnik;

OŠ Petrovče pri mentorju planincev Petru Kavčiču;

PD Galicija/POŠ Trje pri mentorici Tajda Turnšek;

PD Prebold pri Maticu Pečovniku; -pdprebold@pzs.si, '070550314

PS Ponikva/POŠ Ponikva pri Tanji Vasle;

do zapolnitve predvidenih mest v taboru (70 otrok).

 

Potrebne  informacije o opremi in vsem drugem boste starši prejeli ob prijavi in pravočasno do začetka tabora.

 

Prijavnica, ostali obrazci, ki jih je potrebno izpolniti ter informacije o opremi so prav tako na voljo na  http://www.pdzalec.si/index.php?stran=31  (spletna stran PD Žalec / Mladinski odsek / Obrazci).

Oglejte si tudi