Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR ČLANOV PD MISLINJA

V soboto, 07.03.2020, ob 18. uri smo izvedli redni občni zbor planincev PD Mislinja. Po otvoritvi in pozdravu članov in povabljenih gostov, podžupana občine Mislinja, Šilak Jaka, predstavnikov planinskih društev Dravograd, Velenje in Vitanje, predstavnikov društva upokojencev, turističnega društva in kulturnega društva Jože Tisnikar, predstavnika GRS Maribor, skupina Slovenj Gradec  in predsednika MDO PD Koroške, sicer našega člana,  smo si ogledali video “Od levkemije do vulkana Etna s cestnim kolesom”, ki ga je pripravil Murn Blaž. Zaradi zdravstvenih težav se sam osebno predstavitve ni mogel udeležiti. V videu nam je predstavil svoj boj s to zahrbtno boleznijo in nas skozi 14 kolesarskih etap popeljal po svoji kolesarski poti iz Kranjske gore, ki jo jenadaljeval po Italiji do vulkana Etna. Med potjo je s kolesom premagal vse znane gorske prelaze, kjer običajno poteka kolesarska dirka Giro d Italija in nam predstavil svoje doživljanje tako pokrajine kot ljudi, ki jih je srečeval in spoznaval na poti. Med potjo se je snemal tudi film, ki bo zajel tako kolesarski del kot soočanje z boleznijo njega samega in njegovih najbližjih.

 

Po predstavitvi videa je sledil uradni del z izvolitvijo organov zbora. Poročila o opravljenem delu so podali predsednik društva, vodje vodniške sekcije, markacistov in poverjeniške sekcije, blagajnik in predsednik nadzornega odbora. Verifikacijska komisija je ugotovila, da je zbor sklepčen, saj je bilo po preteku 15 minut od začetka zbora prisotnih več kot 10 % članov PD Mislinja. Po krajši razpravi so bila poročila soglasno potrjena.  Zatem so dobili besedo vabljeni gostje, ki so izrekli pohvale društvu za aktivno delo in medsebojno sodelovanje ter izrazili željo po ohranitvi dobrih odnosov. V nadaljevanju je predsednik društva podal program dela za leto 2020 in okvirni finančni plan. Po razpravi sta bila oba dokumenta soglasno potrjena. Na zboru smo našim planincem za okrogle jubileje, ki so jih praznovali v letu 2019, podelili 14 spominskih listin za 70 letnico in eno spominsko listino za 80 letnico. Za dolgoletno aktivno delo v društvu pa smo 4 bronaste častne znake in en srebrni častni znak PZS. 

 

Zbor smo zaključili s toplim obrokom, ki ga je tokrat popestril  Duo Vez s pestrim glasbenim repertoarjem, zato se je kar nekaj članov tudi zavrtelo. 

Zapisal Ivan Arko.

Oglejte si tudi