Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
SRE.
20°C
7°C
Oceni objavo

VELIKONOČNI POHOD MISLINJA-ČREPIČ-FRIČEV VRH-ZAVRŠE-MISLINJA

Na velikonočni ponedeljek, 2. aprila 2024, smo se ljubitelji pohodništva zbrali na AP Mislinja. Zbrala se nas je kar lepa skupina, ki je štela 40 planincev. Po fotografiranju smo se po kolesarski stezi napotili proti Stražam, kjer smo jo zapustili in se po zelo strmi poti povzpeli na Črepič.

Na vrhu Črepiča lahko pohodnik najde žig in vpisno knjigo, v katero se je nekaj planincev tudi vpisalo. Z vrha smo se nekaj časa spuščali do asfaltne ceste, ki se je polagoma vzpenjala do odcepa, kjer smo se ponovno povzpeli na gozdno pot proti Fričevemu vrhu.

Pot na Fričev vrh nas je vodila po gozdni stezi, ki se je sprva rahlo spuščala, proti vrhu pa se je strmo dvigovala.

Na vrhu Fričevega vrha, ki je bil na tokratnem pohodu naš najvišji vrh, smo se za kratek čas ustavili, da smo se okrepčali in odžejali. Z vrha smo se po strmi poti spustili do travnika, kjer smo lahko včasih uživali v razgledih na Mislinjsko dolino in Pohorje. Letos so bili razgledi bolj slabi, saj jih je onemogočal saharski pesek.

Po Završah smo velik del poti hodili po asfaltni cesti. Pri obori smo ponovno zavili na gozdno pot, po kateri smo prišli na Foltanov hrib, od koder se nam je odprl pogled na Mislinjo in njeno okolico.

S Foltanovega hriba smo se spustili do picerije Vagon, kjer smo se okrepčali in obudili spomine na prehojeno pot.

Veseli smo se poslovili, saj smo preživeli lep dan. Tudi vreme je bilo idealno za hojo.

 

Vodnika: Albina Fekonja

                Jože Hribar

 

Tekst: Peter Zupanc

Oglejte si tudi