Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

IZLET NA BASALIŠČE IN ŠPIK

V torek, 30.6.2020, smo se zbrali pri igrišču v Doliču. Z osebnimi avtomobili smo se zapeljali do pokopališča pri sv. Joštu na Kozjaku.

Od tu smo pot nadaljevali po zanimivi gozdni poti. Pri hoji pa smo morali biti previdni, saj je bila steza precej spolzka.

Po dobri uri hoje smo prispeli na Ostrico. Pred nami se je razprostrl veliki travnik, poln rož, saj je bil pokošen samo del.

Hoja po travniku je bila prijetna, kljub temu da smo imeli mokre čevlje od rose. S travnika smo ponovno nadaljevali pot po gozdni stezi. Med hojo smo lahko gledali, kako na Pohorju dežuje. Po slabi uri hoje smo prispeli na najvišji vrh Paškega Kozjaka, na Basališče, ki je visoko 1272 metrov.

Na vrhu smo si privoščili počitek in malico. Naredili smo še skupinski posnetek. Do Ostrice smo se vračali po isti poti. Z Ostrice smo se spustili po prijetni gozdni poti do ceste Vitanje-Koča na Kozjaku.

Ker je Koča na Kozjaku od 01.01.2020 zaprta, smo se od cerkve sv. Jošta, mimo šole in mimo igrišča ŠD Kozjak napotili na Špik. Od tu je lep razgled na Velenje in Šaleško dolino.

Na Špiku smo malo posedeli na klopci in se vrnili do avtomobilov, s katerimi smo se srečno pripeljali nazaj do igrišča.

Tu smo se poslovili in si zaželeli čimprejšnje ponovno snidenje.

 

 

Vodnik: Peter Zupanc

Oglejte si tudi