Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Pridobili naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2021

Občina Miren–Kostanjevica je letos prvič prejemnica naziva Prostovoljstvu prijazna občina, ki ga podeljuje Slovenska filantropija. Naziv je v letošnjem letu prejelo 36 slovenskih občin, ki na tem področju izvajajo dobre prakse in spodbujajo prostovoljstvo.


Zainteresirane občine, ki želijo pridobiti naziv Prostovoljstvu prijazna občina, morajo izvajati različne aktivnosti in na področju prostovoljstva dosegati vidne rezultate. Ob prijavi morajo zagotoviti dovolj dokazov o svojih aktivnostih in to morajo početi vsako leto, da so upravičene do tega privlačnega naziva. Ker je naziv torej potrebno obnavljati vsako leto, to občine spodbuja, da nenehno izvajajo aktivnosti na tem področju in skrbijo za razvoj okolja, ki je spodbuden za prostovoljstvo.


S ponosom lahko povemo, da je med letošnjimi prejemniki tega naziva tudi naša občina. Slovenska filantropija je kot utemeljitev zapisala takole: Občina Miren – Kostanjevica spodbuja razvoj prostovoljstva v občini, sofinancira ter promovira prostovoljske programe, podpira prostovoljske organizacije v obliki brezplačne uporabe prostorov, povezuje organizacije in posameznike ter skrbi za zahvalo prostovoljkam in prostovoljcem za njihov doprinos k razvoju občine.


Župan Mauricij Humar je ob podelitvi naziva sporočil: »V veliko čast nam je, da smo bili prepoznani kot prostovoljstvu prijazna občina. Prejeti naziv je za nas potrditev, da delamo dobro in hkrati velika pohvala za požrtvovalno delo vsem našim srčnim prostovoljcem, tako posameznikom kot društvom. Na občini se bomo še naprej trudili za ohranitev tega naziva ter spodbujali in podpirali prostovoljno delo tudi v prihodnje!« Slovenska filantropija pa je zapisala: »Vsem 36 občinam, prejemnicam naziva, iskreno čestitamo! Želimo si, da svoje dobre prakse spodbujanja prostovoljstva ohranijo in nadgrajujejo ter ponesejo tudi med druge slovenske občine.«



Oglejte si tudi