Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodelna akcija zbiranja rabljenih očal

Učenci OŠ Miren ter Podružnične OŠ Bilje so s strokovnimi delavci ponovno izkazali v dobrodelnosti. Tokrat so se odzvali akciji zbiranja očal za slabovidne iz gospodarsko manj razvitih držav. Kako je vid pomemben, se zavemo pogosto šele takrat, ko nenadoma zaznamo, da morebiti ne zmoremo več prebrati drobnega tiska ali teksta iz knjige, podnapisa na televiziji … Očala so dragocen in nujen pripomoček vsakemu, ki slabo vidi, vendar tudi v današnjem času – v družbi izobilja, še vedno niso dostopna vsakemu, ki bi jih potreboval. V gospodarsko manj razvitih državah so okulistična oskrba in očala za marsikoga nedosegljivo bogastvo. Zavedanje tega in tudi stiske, ki jo zaradi okvarjenega vida povzroča, se je akcija zbiranja očal tudi na OŠ Miren dotaknila sočutnih src.



Akcija je sicer potekala v organizaciji Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon pod pokroviteljstvom Zveze slovenskih Lions klubov Slovenije, na OŠ Miren pa na pobudo ravnateljice mag. Nikolaje Munih. V akciji je bilo zbranih 39 očal. Zbrana očala smo predali predsedniku Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica. Igor Miljavec bo v nadaljevanju poskrbel, da bodo zbrana očala odšla na pot k novim lastnikom.

Ravnateljica mag Nikolaja Munih se iskreno zahvaljuje vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, da smo na OŠ Miren uspešno zaključili še eno izmed lepih zgodb dobrodelnosti.


Zahvala tudi koordinatorkama zbiralne akcije na OŠ Miren Anadreji Levstik in Lilijani Kavčič.


Besedilo in foto: LK

Oglejte si tudi