Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
23°C
14°C
JUTRI
23°C
12°C
4848

Nova telovadnica v Mirnu čez leto dni

V Mirnu bomo ob osnovni šoli čez dobro leto dni pridobili novo večnamensko telovadnico s pripadajočimi prostori, saj je župan občine Miren - Kostanjevica danes z izvajalcem gradnje podpisal gradbeno pogodbo.

Ta velik in za občino pomemben projekt predvideva rušenje stare telovadnice ob Osnovni šoli Miren ter gradnjo nove telovadnice s sodobno opremo in servisnimi prostori. Telovadnica se bo uporabljala tako za šolske aktivnosti kot tudi za potrebe drugih zainteresiranih zunanjih uporabnikov. Prvotna želja je sicer bila, da bi ob stari telovadnici zgolj zgradili novo, saj bi tako imeli učenci ves čas zagotovljene prostore za izvajanje športnih aktivnosti. Zaradi racionalizacije stroškov pa smo se na občini odločili za rušenje stare telovadnice že pred pričetkom gradnje nove.


Projekt izgradnje telovadnice in pripadajočih prostorov,  bo trajal predvidoma  leto dni. Telovadnica bo prislonjena k obstoječemu šolskemu objektu in na lokaciji nekdanjega zunanjega travnatega igrišča. Sočasno z gradnjo nove bo obstoječa telovadnica porušena in pod njo zgrajene nove garderobe, sanitarije in orodjarna za športne rekvizite.
Večnamenska telovadnica bo imela igralno površino 44 krat 25 metrov, kar predstavlja tri igralna polja, ki se lahko povežejo v rokometno igrišče ali ločijo v posamezne sektorje z dvižnimi paravani. Stavba telovadnice bo dostopna iz kletne etaže, vrhnji del pa bo poravnan z vencem šole. Stavba bo arhitekturno zaokrožila obstoječ objekt nove šole in predvidenega prizidka.Župan občine Miren – Kostanjevica Mauricij Humar in direktor podjetja Makro 5 Gradnje iz Kopra Igor Hvastja sta si danes segla v roke in podpisala gradbeno pogodbo.  »Zelo sem zadovoljen, da projekt teče naprej tako, kot smo ga zastavili. Tukajšnji osnovnošolci, pa tudi naša športna društva, rekreativni športniki in ljubitelji športa nasploh bodo v drugi polovici prihodnjega leta že imeli priložnost aktivnosti izvajati ali spremljati v lepih, sodobno opremljenih prostorih nove telovadnice. S tem se bodo bistveno izboljšali pogoji za šolske dejavnosti. Upajmo, da se bo povečal tudi splošen interes za šport, ki ga v naši občini zelo podpiramo. Naj še poudarim, da gre za energetsko zelo učinkovit objekt, kar kaže na našo predanost in razumevanje tudi za okoljske vidike in trajnostni razvoj,« je ob tej priložnosti povedal župan Mauricij Humar.Pogodbena vrednost investicije v telovadnico in pripadajoče prostore znaša dobrih 2,6 milijona evrov, rok za izvedbo pa je 12 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Na občini so za pridobitev finančnih sredstev za investicijo kandidirali za sredstva  Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport iz Javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021 – 2024 ter bodo kandidirali tudi  za sredstva Eko sklada.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi