Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Občni zbor ŠTD Rafolče ter delovna in čistilna akcija

V soboto, 25. marca 2017 ob 19. uri se je zbralo skoraj 30 članov društva na rednem letnem občnem zboru, ki ga je vodil delovni predsednik Stane Breznik, zapisnikarica pa je bila Urška Hribar. Predsednik društva Blaž Jemec je naštel vrsto dejavnosti društva, ki je zelo aktivno in ima vedno več mladih in zagnanih članov.
Dejavnosti društva so zelo raznolika, zelo uspešno pa je bilo leto tako na področju športa (mali nogomet, namizni tenis, metanje podkev, šah) pohodništva, rekreacije, turizma, Igrarij, Gregorčkov, stalni skrbi za kulturno dediščino, obnovi igrišča in okolice in še čiščenja po večini krajevne skupnosti.

Pozitivno bilanco je podal blagajnik Marko Pavlič, potrdil pa jo je nadzornik Gorazd Krnc. Načrt za to leto je podoben lanskemu z nekaj dopolnitvami (vaški piknik, ureditev internetne strani, servisiranje delovnih strojev, sanacija igrišča, rekreacija, skrb za kulturno dediščino, turizem,….).

 

V sončni soboti, 8. aprila 2017, se je preko 20  najbolj zagnanih članov ŠTD Rafolče in krajanov, predvsem mladih, zbralo na igrišču ob brunarici. Popravili so klop ob brunarici, ob igralih so zamenjali sekance, popravili tobogan in gugalnico, razširili obrobo gugalnic,…  Ob Vrševniku so uredili brežino. Z valjarjem so izravnali igrišče  in opravili še veliko manjših del.  

Ekipa čistilcev je nabrala precej odpadkov v Vrhovljah, Dupeljnah in Straži (sodi, cevi, plastika,…), kar kaže, da se ljudje zopet ne obnašajo ekološko…

 

Zahvaljujemo se za pomoč in usluge podjetjem, ustanovam in posameznikom.

Obe akciji, čistilna in delovna sta dobro uspeli, zahvala vsem, ki ste se jih udeležili, tako članom društva kot krajanom. Na koncu akcije je sledila skromna zakuska.

 

 

Oglejte si tudi