Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
3°C
3°C
JUTRI
1°C
-2°C
Deli
4351

3. zaključni koncert glasbene šole POLTON

Sonce nas že toplo greje, poletje in z njim poletne počitnice so že tu in pred zaključkom šolskega leta nam je glasbena šola POLTON v sodelovanju z občino Lukovica pripravila tretji zaključni koncert v prelepi dvorani kulturnega doma Janka Kesnika v Lukovici, kjer smo v soboto, 10. junija 2017, poleg diatonične harmonike prvič slišali tudi čudovite zvoke klavirja.

V tem šolskem letu je glasbena šola Polton, poleg novih prostorov v Lukovici, dobila tudi nov klavir ter z njim nov oddelek in prve učence, ki so se nam predstavili takoj po uvodu v glasbeni večer, ko je zazvenelo petnajst harmonik harmonikarskega orkestra POLTON, ki so nam zaigrali prelep Slakov valček Krka sanjava. V dobro uro trajajočem koncertu se nam je predstavilo več kot dvajset učencev harmonike in klavirja, ki so nas z glasbo popeljali skozi dediščino slovenske narodne in narodnozabavne glasbe, ob zvokih klavirja pa smo poleteli tudi v ZDA, Kanado in Južno Korejo ter slišali širok spekter skladb od začetnih do tehnično bolj zahtevnih. Lepo je bilo gledati in poslušati najmlajše nastopajoče kako pogumno vlečejo meh ali se sprehajajo po belo črnih tipkah in igrajo vsem znane melodije Slavka in Vilka Avsenika, Lozeta Slaka in Franca Miheliča kot tudi Cohenovo Hallelujah in River Flows In You južnokorejskega pianista Yiruma. Na koncu smo videli tudi tiste malo starejše učence, ki so zbrali pogum in stopili na velik oder v soju luči in nam skupaj z učiteljem Tomažem Jemcem zaigrali čudovite melodije kot so Kranjsko dekle, Po dekle, Veseli Ribn’čan, Mavrica itd. Še posebej pa nas je očaral najmlajši učenec glasbene šole, komaj štiriletni Žan Rafael, ki je skupaj z učiteljico Ano pogumno sedel pred veliki klavir in nam zaigral skladbo Konjiček.


Po koncertu nas je vse skupaj kot po navadi pričakala pogostitev z domačimi dobrotami, ob katerih smo si lahko izmenjali vtise in čestitali vsem nastopajočim in organizatorjem za čudovito izpeljan koncert.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij