Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Uspešno izvedena dvodnevna vaja Civilne zaščite Logatec

V soboto,1. junija, in v nedeljo, 2. junija, je na štirih lokacijah po občini Logatec potekala vaja CZ Logatec – SVOD 2019. Na vaji so sodelovala vsa gasilska društva v GZ Logatec (7), vod Žibrše in vod Petkovec, ter gasilci z lestvijo PGD Vrhnika. Poleg gasilskih enot so sodelovale še enote bolničarjev Logatec in Log-Dragomer ter enote CZ Logatec (kinologi, jamarji, TRE, taborniki, skavti, KLŠ, CSD ) ter ožji štab CZ Logatec.

Vaja je potekala na štirih deloviščih, v treh KS-jih. Na vaji je skupaj z operativo v obeh dneh sodelovalo skoraj 200 ljudi. ( statisti, nadzorniki, poškodovani, markerji).

Glede na to da so bile vse naloge v doglednem času uspešno rešene, da ni prišlo do nobenih poškodb, ter da je tudi štab dobro delal, ocenjujem, da je bila vaja uspešno izpeljana.

Na vaji so se pokazale tudi pomanjkljivosti, ki jih bo potrebno z učenjem in obnavljanjem znanja v bodoče odpraviti. Podrobna analiza vaje bo izvedena v roku 14 dni.

Vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri načrtovanju, pripravi in izvedbi vaje, vsem udeležencem na vaji in tistim, ki so po vaji vse pospravili in povrnili v prvotno stanje, čestitam ter se najlepše zahvaljujem za dobro opravljeno delo.

 

Poveljnik CZ Logatec

Boštjan Rupnik

Oglejte si tudi