Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Poostren nadzor nad pravilnim ločevanjem komunalnih odpadkov

Občinska inšpekcija v sodelovanju s Komunalnim podjetjem Logatec na območju občine Logatec izvaja poostren nadzor nad pravilnim ločevanjem komunalnih odpadkov.

Za povečan nadzor smo se odločili zaradi poslabšanja stanja v kakovosti ločenega zbiranja odpadkov po sistemu »od vrat do vrat«. Preverjamo, kakšen delež odloženih odpadkov, ki bi se lahko razvrstili v posamezne namenske posode za odpadke, se znajde v črni posodi, ki je namenjena ostanku mešanih komunalnih odpadkov.

Dosedanje ugotovitve so slabe. Med ostanki mešanih komunalnih odpadkov je veliko plastične in kovinske embalaže, papirja in biorazgradljivih kuhinjskih odpadkov.

Pločevinke, plastenke, jogurtovi lončki, konzerve, tetrapaki, srebrna folija, embalaže od margarin, kave, šamponov, ipd. sodijo v zabojnik za plastično in kovinsko embalažo (modra posoda oziroma črna z rumenim pokrovom), ostanki hrane, jajčne lupine, olupki ipd. sodijo med biorazgradljive kuhinjske odpadke (zelena oziroma rjava posoda), papir, wc rolice in embalaže od jajc pa med papir in papirno embalažo.

Z vašo pomočjo želimo doseči, da čim več koristnih odpadkov doseže ponovno uporabo, recikliranje in druge postopke predelave.

Samo od nas, od vsakega posameznika, je odvisno, kako bomo živeli in v kakšnem okolju bodo živeli naši zanamci.

 

Občinska inšpekcija


Oglejte si tudi